Водещ в руската държавна телевизия предупреди, че ако войната в

...
Водещ в руската държавна телевизия предупреди, че ако войната в
Коментари Харесай

Руски водещ с плашещо предупреждение към САЩ

Водещ в съветската държавна телевизия предизвести, че в случай че войната в Украйна ескалира до " нуклеарната фаза ", Кремъл ще нанесе нуклеарен удар по Съединени американски щати, защото са " на прицел ", написа в последния си брой американското списание " Нюзуик ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10773
Руският политически коментатор и президент на Института за Близкия изток на Русия Евгений Сатановски насочи това предизвестие във видеоклип, който закупи всеобща известност онлайн.

Съветникът на украинското министерство на вътрешните работи Антон Герашченко показа този видеоклип на страницата си в „ Туитър “ на 12 юни и до момента видеото, преведено (на британски език - бел. ред.) от Герашченко, е гледано повече от 100 000 пъти. Това се случи, откакто на 9 юни съветският президент Владимир Путин разгласи, че ще стартира разполагането на тактически нуклеарни оръжия в Беларус на 7 и 8 юли, дни преди срещата на върха на НАТО, която ще се организира в прилежаща Литва.

" Въпросът е дали всичко това ще доближи до нуклеарната фаза или не? Защото в случай че продължава по този начин, това несъмнено ще се случи ", съобщи Сатановски по съветската държавна телевизия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" И това няма да са тактически (а стратегически) нуклеарни оръжия, с които ще ударим по Украйна, повярвайте ми, по Съединени американски щати и по всички цели, които е належащо да бъдат на прицел ", акцентира той.

" Те са там още от руско време, както тези в Съединени американски щати, по този начин и в Европа, и тези на други места, където са съсредоточени американски нуклеарни оръжия, където има американски военни бази ", добави Сатановски.

" Затова ми се желае по пътя към нуклеарната фаза да успеем да довършим врага, без да пресичаме Рубикон. Но в случай че се наложи, какво можем да сторим ", попита той.

Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, съветски коментатори и публични лица настояват, че Кремъл е подготвен да употребява нуклеарни оръжия в спора. През април 2023 година някогашният съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че вероятността да бъдат употребявани нуклеарни оръжия, определяни от него като " гръбнака, който държи страната дружно ", нараства с всеки минал ден.

Медведев, който заместваше като президент Путин сред 2008 година и 2012 година, а в този момент е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, постоянно насочва нуклеарни закани.

" Според мен (опасенията за изменението на климата - бел.ред.) са нищо спрямо вероятността да се окажеш в епицентъра на гърмеж с температура от 5000 келвина (по температурната канара на Келвин), ударна вълна от 350 метра в секунда и налягане от 3000 кг на квадратен метър, с проникваща радиация, т.е. йонизираща радиация и електромагнитен подтик ", сподели Медведев на просветителна демонстрация в края на април, съгласно съветската държавна организация РИА " Новости ".

" Има ли такава вероятност през днешния ден? (За съжаление), да. И тя нараства с всеки минал ден по добре известни аргументи ", добави заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност.

Преди това, още през януари, Медведев написа в " Телеграм " във връзка поддръжката на НАТО за украинската войска: " Поражението на една нуклеарна мощ в стандартна война може да провокира нуклеарна война ".

Списание " Нюзуик " е отправило с имейл искане за коментар по тази тематика от министерството на външните работи на Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР