Водещ неврохирург от Пловдив стана доброволец в COVID-отделението в Златоград.

...
Водещ неврохирург от Пловдив стана доброволец в COVID-отделението в Златоград.
Коментари Харесай

Водещ неврохирург стана доброволец в COVID-отделението в Златоград

Водещ неврохирург от Пловдив стана доброволец в COVID-отделението в Златоград. Д-р Стефан Райков употребява годишния си заплатен отпуск в УМБАЛ „ Св. Георги “, с цел да замине за градчето в Родопите и да помогне на пациентите.

Медикът описа, че бил подбуден от новината, че в локалната болница има дефицит на личен състав: "Втората причина е доза сантимент. Понеже съм родопчанин – родом съм от Смолян, и Златоград ми е един от обичаните градове в Родопите ", сподели доктор Райков пред БТВ.

От болничното заведение пък завяват, че с изключение на добър неврохирург, доктор Райков е и добър интернист, което е от изключителна помощ за пациентите.

Неотдавна в лечебницата в Златоград оповестиха, че имат потребност от дърва за огрев и хранителни артикули.



В момента в отделението се лекуват 21 пациенти с ковид.

„ Не сме върнали нито един болен, няма и да върнем “, акцентира шефът на болничното заведение – доктор Людмил Личев.

Д-р Личев предложения и други лекари да се причислят към екипа му, като даде обещание положително възнаграждение и положителни битови условия.

Пациентите с ковид в Област Смолян се лекуват в Девин, Мадан, Златоград и в регионалната болница. Недостиг на кревати към този момент няма, въпреки всичко медиците приканват хората да пазят себе си и близките от болестта.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР