Воденият от Станимир Стоилов тим на Астана завоюва шампионската титла

...
Воденият от Станимир Стоилов тим на Астана завоюва шампионската титла
Коментари Харесай

Астана отново стана шампион на Казахстан, бъдещето на Мъри Стоилов е несигурно


Воденият от Станимир Стоилов отбор на Астана завоюва шампионската купа на Казахстан за четвърти следващ път. В заключителния кръг от локалното състезание тимът на българския треньор победи Акжайк с 2:0 и финишира с една точка повече от втория Кайрат.

След мача Стоилов показа, че към момента не е получил предложение за нов договор и може да напусне клуба. Мъри също по този начин се жалва, че той и футболистите не са си получили наградите още за предишния сезон, а това е несериозно предвид на триумфите, които Астана реализира.

"Много съм щастлив, че успяхме да спечелим шампионата. В продължение на година работихме съществено и се радва, че това донесе своите плодове. Не на всеки клуб му се удава да завоюва шампионата в четири следващи сезона. Първо ще си починем, след това ще стартираме подготовка за мача с Виляреал (23 ноември). Разбира се, ще бъде мъчно без игрова процедура, само че ще се опитаме да покажем максимума от себе си и да спечелим оставащите два мача. Дали са планувани награди за успеха в шампионата? Добре е, че ми зададохте този въпрос. В продължение на година не сме получили нито една награда, даже има отговорности още от предишния сезон. Несериозно е, когато тимът извършва задачите си и толкоз дълго не получава награди. Възможно е нашите спонсори да не знаят това. Футболистите са юнаци и никой не споделя и дума за това. Мисля, че този проблем би трябвало да се реши колкото може по-скоро. Затова ние в този момент не можем да приказваме за награди за следващата купа. За три години Астана донесе на Казахстан доста пари, само че казусът си остава. Вече съм казвал, че не ми е правено предложение за нов договор. В Европа има доста положителни треньорите, Астана може да си откри нов, който да поведе тима към нови достижения. Това е въпрос на клуба", разяснява Мъри. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР