Воденият от Демократическата партия Сенат на САЩ прие във вторник

...
Воденият от Демократическата партия Сенат на САЩ прие във вторник
Коментари Харесай

Американският сенат одобри помощта за Украйна, долната камара е на ход

Воденият от Демократическата партия Сенат на Съединени американски щати одобри във вторник пакет от помощи на стойност 95,34 милиарда $ за Украйна, Израел и Тайван на фона на възходящи подозрения по отношение на ориста на законодателството в следената от републиканците Камара на представителите, предава Ройтерс.

Законодателите утвърдиха мярката със 70-29 гласа, което надвиши прага от 60 гласа за приемане и изпратиха законодателството в Камарата на представителите. Двадесет и двама републиканци се причислиха към множеството демократи в поддръжка на законопроекта.

" Със сигурност минаха години, може би десетилетия, откогато Сенатът одобри законопроект, който толкоз мощно визира освен нашата национална сигурност, освен сигурността на нашите съдружници, само че и сигурността на западната народна власт ", сподели водачът на болшинството в Сената Чък Шумър.

Гласуването в Сената се състоя преди изгрев слънце, откакто осем твърдолинейни републикански съперници на помощта за Украйна организираха през нощта маратон от речи , които преобладаваха в залата за повече от шест часа.

Президентът демократ Джо Байдън от месеци приканва Конгреса да побърза с новата помощ за Украйна и сътрудниците на Съединени американски щати в Индо-Тихоокеанския район, в това число Тайван. След нападението на Хамас против Израел на 7 октомври той също изиска средства за Тел Авив, дружно с филантропична помощ за палестинците в Газа.

в миг, когато Русия ускори офанзивите си.

И двете камари на Конгреса би трябвало да одобрят законодателството, преди Байдън да може да го подпише като закон.

Шумър сподели, че има вяра, че мярката ще получи същата мощна двупартийна поддръжка, в случай че стигне до гласоподаване в Камарата.

Но наподобява, че законопроектът го чака неразбираема орис в долната камара, където републиканският ръководител Майк Джонсън го упрекна за неналичието на разпореждания за прекъсване на рекордния поток от мигранти през границата сред Съединени американски щати и Мексико .

" При неналичието на някаква смяна в граничната политика от Сената, Камарата ще би трябвало да продължи да работи по личната си воля по тези значими въпроси ", сподели Джонсън в изказване, оповестено късно в понеделник.

" Америка заслужава по-добро от статуквото на Сената ", сподели Джонсън, който в предишното е предполагал, че Камарата може да раздели законодателството на обособени законопроекти.

Твърдолинейните републиканци предвидиха, че законодателството на Сената ще бъде " мъртво при идването си в Камарата ".

" Законопроектът, който е пред нас през днешния ден... в никакъв случай няма да мине в Камарата, в никакъв случай няма да стане закон ", сподели сенаторът републиканец Рик Скот от Флорида в тирада рано сутринта.

Законодателството включва 61 милиарда $ за Украйна, 14 милиарда $ за Израел във войната му против Хамас и 4,83 милиарда $ за поддръжка на сътрудници в Индо-Тихоокеанския район, в това число Тайван, и въздържане на експанзията от страна на Китай.

Той също по този начин ще обезпечи 9,15 милиарда $ филантропична помощ за цивилните в Газа и Западния бряг, Украйна и други конфликтни зони по света.

Републиканците упорстват от месеци законопроектът за задграничната помощ да включва ограничения против миграцията от Мексико

Но двупартийно гранично съглашение, контрактувано в продължение на месеци, се сблъска с множеството републиканци в Сената, откакто, водещият претендент на партията за Белия дом.

Миналата седмица Шумер отстрани текстовоте на граничната сигурност от законопроекта.

Тръмп, който се надява да употребява казуса с границите, с цел да победи Байдън на изборите през ноември, от този момент насочи рецензиите си към законопроекта за задграничната помощ, като сподели в обществените медии, че помощта за съдружниците на Съединени американски щати вместо това би трябвало да бъде под формата на заеми .

Помощта за Украйна е изправена пред мощни насрещни ветрове в Камарата, където ползите на Тръмп имат по-голямо въздействие измежду републиканците, които управляват камарата с нежно болшинство.
 План Б на Запада: През НАТО да минават оръжейните доставки за Украйна
План Б на Запада: През НАТО да минават оръжейните доставки за Украйна

Ханделсблат написа за разновидността, в случай че Тръмп завоюва изборите в САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР