Водени от желанието да работим за доброто на служителите ни

...
Водени от желанието да работим за доброто на служителите ни
Коментари Харесай

Какви са симптомите на инсулт и каква е правилната реакция в такива случаи?

„ Водени от желанието да работим за положителното на чиновниците ни и за здравето на техните фамилии, се обединихме към концепцията за реализацията на здравнообразователна стратегия, обвързвана с предварителната защита на мозъчен инсулт. “

Това уточни министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов във връзка присъединяване на Министерството в просветителната стратегия „ БЪРЗИ ГЕРОИ 112 “ на фондация “Сърце до сърце за България “.

„ Наш дълг е първо да мислим за хората и за тяхното здраве “ , акцентира икономическият министър.

Над 130 чиновници на Министерство на стопанската система и промишлеността минаха през просветителни семинари за повишение осведомеността за главните признаци на инсулт и вярната реакция при положение на неотложност.

Мисията на фондация „ Сърце до сърце за България “ е да притегли вниманието и интереса към значими тематики и проблеми за здравето на обществото, да увеличи здравната просвета на българина и да избави повече човешки животи . Важен план в нейната работа е и програмата „ Бързи герои 112 “, която образова по какъв начин да разпознаваме главните признаци на инсулт и по какъв начин да действаме при положение на неотложност. Здравнообразователната стратегия цели да образова децата и възрастни по какъв начин да разпознават признаците на инсулт и да работят вярно при положение на неотложност.

По последните данни България е преди всичко в Европа по смъртност и инвалидизация от инсулт , което прави програмата извънредно нужна и потребна.

Основен приоритет в активността ѝ са национални акции за предварителна защита на сърдечносъдови болести и начинания , допринасящи за позитивна смяна в здравната просвета и метода на живот на хората в България.

Организатори на здравнообразователните семинари са Министерството на стопанската система и промишлеността взаимно с Фондация „ Сърце до сърце за България “.

В края на образованието министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов получи документ за професионалната ангажираност към идеята „ Да спасим повече човешки животи “ от ръководителя на Фондация „ Сърце до сърце за България “ и народен координатор за България на „ Бързи герои 112 “, Елица Хадживълчева.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР