Водена от Великобритания група от европейски държави обяви, че ще

...
Водена от Великобритания група от европейски държави обяви, че ще
Коментари Харесай

Великобритания обяви коалиция, която ще купи на Киев защита от дронове

Водена от Англия група от европейски страни разгласи, че ще даде съоръжение на стойност към 90 милиона лири (115 милиона долара) за противовъздушна защита, с цел да помогне на Украйна да се пази от съветски въздушни офанзиви, заяви „ Ройтерс “ в петък.

 

Това включва контракт за 56 милиона лири с норвежката отбранителна компания „ Конгсберг “ (Kongsberg) за даване на системите „ Кортекс Тайфун “ (Cortex Typhon), които се инсталират на транспортни средства и се употребяват за разкриване и заличаване на дронове.

 

„ Тези системи за Противовъздушна отбрана имат способността и гъвкавостта за бързо разрастване както за отбрана на украинското цивилно население и инфраструктура, по този начин и за потребление на фронтовата линия “, сподели министърът на защитата на Англия Бен Уолъс.

 

Международен фонд за Украйна сплотява група страни, измежду които са Англия, Норвегия, Нидерландия, Дания и Швеция.

 

Фондът е договорил два други договора за съоръжение за противовъздушна защита, детайлности за които ще бъдат разкрити по-късно.

 

Одеса, най-голямото пристанище и военноморска база на Украйна, беше неведнъж атакувана с ракети и дронове, откакто Русия се отдръпна от съглашението за доставки на зърно през Черно море на 17 юли.

 

www.dnevnik.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР