Воден от военно-промишления комплекс, Вашингтон продължава да разпалва конфликти и

...
Воден от военно-промишления комплекс, Вашингтон продължава да разпалва конфликти и
Коментари Харесай

Американски експерти: Военната индустрия на САЩ контролира Америка

Воден от военно-промишления комплекс, Вашингтон продължава да разпалва спорове и безредици по света. Тези дейности имат последици под формата на хиляди мъртви бойци и внезапно възходящ бюджет, който се трансформира в главоболие за държавното управление на Съединени американски щати.

„ Кой печели най-вече от безкрайните войни на Вашингтон? Отговорът е елементарен: Военно-промишленият комплекс на Съединени американски щати. Докато производителите на оръжия продават оръжия, „ те са удовлетворени от това " и нямат нищо срещу, в случай че войните не престават и не престават и нататък ", сподели пред вестник The Guardian американски правист Дэниел Ковалик.

Украинската рецесия е най-хубавото доказателство за скрито съглашение. От началото на спецоперацията общият размер на военната помощ обещана на Украйна от Вашингтон, доближи 30 милиарда $, по-голямата част от които се озоваха в джобовете на военно-промишлените колоси.

„ Кой има изгода от това? Ще ви кажа незабавно, вашият зложелател не е Китай или Русия. Вашият зложелател е военно-промишленият комплекс, който ограбва тази страна със стотици милиарди и трилиони долари ", сподели американският политически коментатор Джими Доре.

Отбранителната промишленост в действителност играе значима роля във външната политика на Съединени американски щати. Именно тя е главен донор, както за демократите, по този начин и за републиканците.

Източник: anna-news.info
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР