Водата в цялата община Карлово остава негодна за пиене и

...
Водата в цялата община Карлово остава негодна за пиене и
Коментари Харесай

Водата в цялата община Карлово все още е негодна за пиене и готвене

Водата в цялата община Карлово остава негодна за пиянство и готвене, а използването ѝ е разрешена единствено за битови потребности. Електрозахранването е възобновено съвсем на всички места, екипи на ВиК работят за възобновяване на водоснабдяването.

Все още има къщи и дворове за почистване и нуждата от малогабаритна техника остава, изключително в идващите дни, изясни Ивайло Гагов, координатор на спешния щаб в Каравелово:

" Да може да изравнява дворовете, да избутва встрани багажите на хората, които са, да ги изкара вънка по улиците, и тогава към този момент да ги качат в самосвалите, с цел да се извози всичко отвън селото, с цел да могат да станат проходими улиците. Това ни е най-важното ".

Ситуацията в Богдан е сходна. Кметът Христо Иванов съобщи:

" Ние имаме повече потребност сега от дребни бобкати и междинни комбинирани машини. Проблем, който се обрисува като най-сериозен, това ще бъдат огромните и тежки повреди на ВиК-мрежата. Работят интензивно служащите на ВиК, само че просто проблемите са доста и извънредно съществени ".

Слатина има потребност от тежки машини. По думите на кмета Петър Делков, към момента има четири къщи, които се наводняват, поради високото равнище на реката:

" В долния завършек на селото към този момент има вода, само че тя е негодна за пиянство. Ток има към този момент съвсем на всички места ".

Продължават напъните за разчистването и  укрепването на речните корита. На някои места наносите доближават до 4 метра височина и в случай че не бъдат отстранени има заплаха при нов пороен дъжд, селата още веднъж да бъдат наводнени.

Предстои масирана стерилизация на улици, публични здания и частни дворове, с цел да не се допусне разпространяване на заразни заболявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР