Водата в Шумен може да не поскъпне, ако бъде взето

...
Водата в Шумен може да не поскъпне, ако бъде взето
Коментари Харесай

Възможно е водата в Шумен да не поскъпне

Водата в Шумен може да не нарастне, в случай че бъде взето такова решение от Общото заседание на локалното ВиК, се споделя в мнение на водното сдружение.

"Водоснабдяване и канализация - Шумен " ООД е сдружение, което е благосъстоятелност на страната в лицето на Министерството на районното развиване и благоустройството като принципал и десетте общини в област Шумен, които са съдружници и образуват ръководещия орган на сдружението - Общо заседание. Същевременно те са и притежатели на активите. По силата на тези условия ВиК операторът извършва решенията взети от Общото заседание на сдружението, се отбелязва в мнението.

В него се напомня, че регионалният шеф Стефан Желев и кметът на Шумен Любомир Христов се оповестиха срещу решението на Комисията за енергийно и водно контролиране, с което цената на водата беше увеличена на 3,40 лева

Стартира процедурата по създаване на пречиствателната станция за питейни води. Предстои и оповестяването на социална поръчка за създаване на довеждащ тръбопровод от бент. "Тича ". Благодарение на положителното взаимоотношение сред локалната, централната власт и европейските институции ще се осъществят действия, чиято планирана стойност надвишава 79 млн. лева Реализирането им ще усъвършенства качеството на водата и ще понижи забележителните загуби по довеждащия тръбопровод от бент. "Тича ", допълват от локалното ВиК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР