Водата ще поскъпне в 26 населени места от 1 януари,

...
Водата ще поскъпне в 26 населени места от 1 януари,
Коментари Харесай

Окончателно: Цената на водата се увеличава след Нова Година

Водата ще нарастне в 26 обитаеми места от 1 януари, реши на закрито съвещание Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).
Най-голямо повишаване е планувано за водата в Бургас и в София - с 10 на 100. В Шумен от Нова година ще заплащат 3,40 лв.. Над 3 лв. ще коства водата и в Добрич, Силистра, Варна и Враца.
За Видин скокът може да стигне до 22%, само че това ще стане единствено в случай че бъде въведена новата услуга „ филтриране на вода “. В противоположен случай нарастването ще от 6%. Единствено в Кърджали цената й остава без смяна,
Тези цени са пределните, съобщи ръководителят на регулатора Иван Иванов.
„ Ние дефинираме пределни цени на водата, с цел да няма някакви още по-големи скокове. Самите кметове и общински препоръки могат в разговор с ВиК операторите да изискат отсрочване на нарастването или то да бъде по-малко. “
През идната година може да има повишаване на водата и в други градове в страната, където ВиК сдруженията към момента нямат утвърдени бизнес проекти, предвижда пред БНР ръководителят на Българската асоциация по водите Иван Иванов.
На закрито съвещание тази заран КЕВР реши още природният газ да нарастне с 3,5%. През идващите три месеца един мегаватчас синьо гориво ще коства близо 45 лв. без такси и данъци. Това няма да докара до смяна в цените на парното, топлата вода и тока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР