Водата с лимон може да увреди зъбния емайл и е

...
Водата с лимон може да увреди зъбния емайл и е
Коментари Харесай

Лимоновата вода вреди на гастрита, но пази от камъни в бъбреците

Водата с лимон може да повреди зъбния гланц и е нездравословна за някои хора, предизвестява диетологът Мариат Мухина в изявление пред сп. „ Life ”.

Според Mухина водата с лимон подтиква лигавицата. " И в случай че човек има хиперкиселинен гастрит, пептична язва против нараснала киселинност, може да провокирате обостряне на тези болести ", предизвести лекарят.

Мухина припомня също, че пиенето на вода с лимон може да провокира алергии и да повреди зъбния гланц. За да се предпазят зъбите от киселинната среда на напитката, тя предлага да се изплакне устата с чиста вода след пиянство.

Диетологът опровергава и известното мнение, че пиенето лимонова вода може да провокира камъни в бъбреците. Напротив, съгласно нея напитката понижава риска от формиране на камъни, като понижава равнищата на оксалатите и усъвършенства калциевия метаболизъм. " Ако добавите 50 грама лимонен сок към чаша вода, т.е. изстискате към две супени лъжици, тази доза съдържа 20 % от дневната норма витамин С и дребна доза витамин В, калий, фолиева киселина. Това я прави отличен антиоксидант ", заключава Мухина./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР