Водачката в схемата и шампионка от миналата година Арина Сабаленка

...
Водачката в схемата и шампионка от миналата година Арина Сабаленка
Коментари Харесай

Сабаленка достигна четвъртфинал в Бризбън

Водачката в схемата и шампионка от предходната година Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите в Бризбън. Тя надделя китайката Чжу Лин с 6-1, 6-0 единствено за 70 минути. Следващата противничка на Сабаленка ще бъде петата сложена Даря Касаткина. Рускинята в профил Магда Линет след 6-4, 6-2.

Двукратната шампионка от Australian Open Виктория Азаренка и третата в схемата Елена Остапенко ще се срещнат на четвъртфиналите. Осмата сложена Азаренка надигра в третия кръг французойка Клара Бюрел със 7-5, 6-2 za час и 33 минути. Тя поведе с 4-1 в първия сет, позволи равнене при 4-4 и завоюва частта след тайбрек. Азаренка още веднъж взе задатък от 4-1 във втората част, само че този път не се отпусна.

Остапенко отстрани чехкинята, номер 16 в схемата, след 6-2, 4-6, 6-3 за два часа и 19 минути игра. „ Ядосвам се, когато пропусна значими точки. Ядосвам се на себе си “, съобщи Остапенко и добави: „ Аз съм войник и в действителност желая да играя съвършено. Но знам, че нищо в никакъв случай не е съвършено. Просто съм такава. “

Втората сложена Елена Рибакина се наложи над белгийката Елизе Мертенс с безапелационното 6-1, 6-0. Тя чака на четвъртфиналите 11-ата в схемата рускиня Анастасия Потапова. Потапова се оправи със сънародничката си Вероника Кудерметова със 7-5, 6-7(7), 6-4. Маратонският дуел продължи три часа и 22 минути.

Мира Андреева също се класира за четвъртфиналите. 16-годишната рускиня надви над представителката на Австралия Арина Родионова с 6-1, 6-1. В идващия кръг тя ще срещне чехкинята Линда Носкова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР