Водачката в класирането за Световната купа по ски-бягане Тирил Венг

...
Водачката в класирането за Световната купа по ски-бягане Тирил Венг
Коментари Харесай

Тирил Венг спечели преследването на 10 км от Тур дьо ски във Вал Мюстаир

Водачката в класирането за Световната купа по ски-бягане Тирил Венг (Норвегия) завоюва преследването на 10 километра типичен жанр при дамите от веригата „ Тур дьо ски “ в швейцарския курорт Вал Мюстаир. За Венг, която е международна първенец с шафетата на Норвегия на 4 по 5 километра от 2021 година, това бе първи самостоятелен триумф в Световната купа.

Състезанието бе доста оспорвано, а Тирил Венг ликува след превъзходен заключителен спринт, финиширайки за 28:51.3 минути. На второ място приключи сребърната медалистка в дисциплината от Олимпиадата в Пекин - финландката Керту Нисканен на 0.4 секунди от победителката, а на трето място се подреди Фрида Карлсон (Швеция) с закъснение от 0.6 секунди.

Топ 6 допълниха норвежката Ане Калво на 1.9 секунди, близначката на Тирил Венг – Лота, която бе с 21.8 секунди по-бавна от сестра си и Катарина Хениг (Германия) на 41.9 секунди от победителката.

С успеха си през днешния ден Венг поведе и в генералното класиране на „ Тур дьо Ски “, където с време от 31:13.0 минути тя води пред Нисканен и Карлсон, които са със същото време. Победителката от вчерашния спринт Надине Фендрих (Швейцария) се смъкна до 8-та позиция в подреждането с пасив от 1:03.0 минути. Утре е почивен ден за състезателките, а Тур-ът ще продължи във вторник в Оберстдорф (Германия) с интервален старт на 10 км, който още веднъж ще бъде в класическия жанр.

26-годишната Венг е водач в генералното класиране за Световната купа по ски-бягане при дамите с 975 точки. Второто място заема американката Джеси Дигинс със 739, а на трета позиция е Карлсон с 676 точки. Тирил Венг поведе в подреждането за Малката международна купа в отдалечените стартове с 540 точки, пред Ане Калво с 533 и Фрида Карлсон с 523.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР