Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал прекрати участие на турнира

...
Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал прекрати участие на турнира
Коментари Харесай

Надал се отказа от турнира в Париж, под въпрос е за Лондон

Водачът в международната класация Рафаел Надал приключи присъединяване на шампионата от сериите " Мастърс " във френската столица Париж поради травма на дясното коляно.

Испанецът победи нощес Пабло Куевас с 6:3, 6:7(5), 6:3, а през днешния ден не излезе за дуела от четвъртфиналите против Филип Крайнович от Сърбия.

Надал съобщи, че има проблем в коляното през последните няколко седмици.

" Това е тежко решение и неприятна обстановка за мен. Опитах се да дам всичко от себе си, само че процедурите през вчерашния ден не ми помогнаха. Не е допустимо да играя през днешния ден и физически не е допустимо да устоя още мачове. Съжалявам за този шампионат и за почитателите в Париж ", сподели 31-годишният Надал на специфична конференция.

Не е несъмнено и присъединяване на испанеца на финалния шампионат на АТП за годината в Лондон от 12 до 19 ноември.

" Ще се подложа на лекуване и ще направя всичко допустимо да играя в Лондон, само че за мен по-важно е да мисля в дълготраен проект. Искам да играя тенис, колкото е допустимо по-дълго ", добави Надал.

Сърбинът Крайнович се класира за полуфиналите на шампионата " Мастърс " в Париж без игра и за пръв път в кариерата си доближава до тази фаза на шампионат от влиятелните серии.

В понеделник 25-годишният сърбин за пръв път ще влезе в топ 50 на международната класация. Той стартира сезон 2017 като номер 234.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР