Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) при мъжете и

...
Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) при мъжете и
Коментари Харесай

Надал и Мугуруса са световни шампиони за 2017-а на световния тенис

Водачът в международната класация Рафаел Надал (Испания) при мъжете и победителката от "Уимбълдън " Гарбине Мугуруса (Испания) при дамите бяха оповестени за международни първенци за 2017 година на Международната федерация по тенис.

За пръв път от 19 години премиите се печелят от представители от една и съща страна. За последно това се случи през 1998 година, когато бяха отличени американците Пийт Сампрас и Линдзи Дейвънпорт. Надал, който получава премията за трети път, направи сполучливо завръщане след травма.

Той завоюва за 10-и път купата от "Ролан Гарос " и победи на Откритото състезание на Съединени американски щати. Така испанецът се приближи единствено на три трофеи от лидера във безконечната класация за извоювани титли от Големия Шлем - Роджър Федерер.

Швейцарецът завоюва Откритото състезание на Австралия и "Уимбълдън ".

31-годишната Мугуруса получава тази премия за първи път в кариерата си.

Тази година тя победи на "Уимбълдън " и се изкачи до номер 1 в международната класация. Испанката получи травма на коляното в края на сезона и приключи годината като номер 2 след румънката Симона Халеп.

След първия си сезон дружно Лукаш Кубот (Полша) и Марсело Мело (Бразилия) завоюваха премията за най-хубава двойка мъже, а при женските дуети номер 1 за годината са Мартина Хингис (Швейцария) и Юн-Цзян Чан (Тайван).

Отличените тенисисти ще получат премиите си на 5 юни идната година в Париж по време на шампионата от Големия шлем "Ролан Гарос ". /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР