Водачът в схемата Каспер Рууд започна с победа участието си

...
Водачът в схемата Каспер Рууд започна с победа участието си
Коментари Харесай

Каспер Рууд се класира за Финалния турнир на АТП в Торино

Водачът в схемата Каспер Рууд стартира с победа присъединяване си на шампионата на твърда настилка от сериите АТП 250 в Сеул, Република Корея.

В среща от втория кръг норвежецът се оправи с чилийския квалификант Николас Хари с 6:2, 3:6, 6:3 за час и 49 минути игра. Срещата стартира доста добре за Рууд, който е втори в международната класация. Норвежецът поведе с 4:0 гейма в първия и изглеждаше, че няма да има усложнения да затвори мача скоростно. Във втория сет обаче Хари вкара 86 % от първите си сервиси и наниза осем аса, което му разреши да бъде съвсем непогрешим в сервис геймовете си.

Чилиецът осъществя и пробив за 3:1 гейма и това му разреши да прати мача в съдбоносен трети сет.

В него обаче Хари не съумя да задържи високото равнище на играта си от втория сет и Рууд наказа това. Норвежецът направи пробив за 4:2 и по този начин си обезпечи място на четвъртфиналите.

В идната фаза Рууд ще срещне японеца Йошихито Нишиока, който победи с 6:2, 6:4 сънародника си Таро Даниел.

Успехът над Хари подсигурява и на доктрина класирането на Рууд за Финалния шампионата на АТП в Торино. За норвежеца това ще бъде второ следващо присъединяване в конкуренцията, която ще се организира сред 13 и 20 ноември. Билети за нея към този момент имаха испанците Рафаел Надал и Карлос Алкарас, което оставя още пет места за попълване.

С победа в шампионата в Сеул стартира и поставеният под номер 2 в схемата Камерън Нори. Британецът завоюва с 6:2, 6:2 против японеца Каичи Учида за едвам 63 минути и за място на полуфиналите ще спори с американеца Дженсън Бруксби, който победи с 6:3, 6:4 представителя на домакините от Република Корея Суну Куон.

Наградният фонд на шампионата в Сеул, който се организира за пръв път, е 1 117 930 щатски $.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР