Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР и кандидатите

...
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР и кандидатите
Коментари Харесай

ГЕРБ: Образованието остава стратегически и национален приоритет

 Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР и претендентите за народни представители Тома Биков, Евгения Алексиева, Георги Георгиев, Любомир Талев, Теодорина Тодорова и Милена Дамянова се срещнаха с учители и специалисти в областта на образованието от регион " Възраждане “.

Като хазаин на срещата, кметът на регион " Възраждане “ Савина Савова показа присъстващите претенденти за народни представители.  Тя показа, че в региона се намират освен едни от най-желаните учебни заведения, само че и учебните заведения, които са с най-високи резултати, с най-голям триумф в страната. 

" В последната година, по време на пандемията, учителите бяха същински герои и резултатите демонстрираха, че са се справили със обстановката. През последните години ГЕРБ  влага и промени българското обучение и за нас то остава стратегически и народен приоритет.

Изпълнихме уговорката за удвояване, даже за утрояване на възнагражденията на учителите. Това  направи специалността преподавател да бъде мечтана. Заплатите на учителите към този момент са над междинните за страната. През 2021г. стартовата учителска заплата е 1260 лева “, сподели Милена Дамянова и увери присъстващите, че " ГЕРБ ще продължи водената политика на увеличаваща се бюджетна поддръжка за бранша и вложенията в образованието. Ще продължи дигитализацията на образованието и въвеждане на нови новаторски технологии, с които да отговори на новите поколения  - поколението " Z “  и поколението " Alpha “.

" Днес, ние сме тук да поговорим за политиката в областта на образованието, да чуем вашето мнение и да получим Вашите поръчения. Като виновни политици, ние би трябвало да получаваме и да изпълняваме поставените от хората задания “, сподели и увери присъстващите, че като ученик на 18 СУ " Уилям Гладстон “, познава добре учебните заведения в регион " Възраждане “, които са измежду най-големите по брой възпитаници, освен в София, само че и в страната.

Учителите споделиха, че поддържат политиката на ГЕРБ, тъй като с помощта на нея, учителската специалност си е върнала престижа и публичното самопризнание и към този момент е станала привлекателна за младежите.

Те показаха удовлетворението си от нарастването на заплатите, а идната стъпка е заплатите да се диференцират, съгласно достиженията на всеки учител. Според учителите, моделът на делегирания бюджет е сполучлив, само че би трябвало да се надгради. Да има механизми за в допълнение финансиране, което е значимо за запазване на учебните заведения с по-малък брой възпитаници, с цел да се обезпечи качествено обучение и модерна материално-техническа база.

Надеждите на всички присъстващи са повече и качествени млади учители да работят в детските градини и учебните заведения, да се сътвори опция работата на студентите в детските градини и учебните заведения, където работят с наставници, да им се зачита за стаж, да се търсят нови механизми за интеграция, както и по-активно взаимоотношение с висшите учебни заведения.

" С политиката си досега ГЕРБ потвърди, че извършва обещанията си и за нас образованието е главен приоритет. В София търсим решение на провокациите, за нови детски градини, търсене на други възможности и смяна на нормативната база “, сподели Евгения Алексиева и добави, че партията се ангажира да откри решение за финансирането на учебните заведения с дребен брой възпитаници, където делегирания бюджет не доближава.

Учителите пожелаха триумф на претендентите за народни представители на ГЕРБ-СДС на идните избори и споделиха, че с неспокойствие ще чакат идната среща, тъй като разчитат на тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР