Водачът на листата на Демократична България Радан Кънев обяви в

...
Водачът на листата на Демократична България Радан Кънев обяви в
Коментари Харесай

Радан Кънев обяви скромни имоти: Никога не съм имал нова кола, ходя на работа с метро

Водачът на листата на Демократична България Радан Кънев разгласи в профила си във фейсбук елементи към имотното си положение. Той изяснява, че със брачната половинка си са си купили жилище от 75 кв. м в столичния квартал Манастирски ливади и че има 1/2 от наследствена гарсониера в жк. Хиподрума

Нова кола не съм купувал в никакъв случай. Минах през Шкода, Хюндай, два Форда. Сега аз отивам на работа с метро, декларира зам.-председателят на ДСБ.

Кънев показва, че към момента изплаща ипотека и че не е богат. Той обаче е безапелационен, че не се кандидатира за " Брюкселската заплата " и приканва съперниците си да не се успокояват, защото " дълготрайните ми проекти са свързани с вътрешната политика ".

Ето и целия " заможен доклад " на Кънев в обществената мрежа:

Благодаря за поддръжката на всички, които писаха и се обадиха! Беше приятна изненада.

Сега някои наложителни разяснения, по по този начин настоящите имуществени въпроси:

1. Притежаваме, в фамилна общественост с Деница, много преференциално добито жилище.

Става дума за 75м2+25м2 тераси в Манастирски ливади. Предварителният контракт и 30 000лв. капаро е от 2006г., окончателният и към 75000 лева банков заем против ипотека - 2007г. Много преди да заемам политически позиции, в положителните времена, когато имах време да върша пари...

Сделката е на Акт14, взехме Акт16 чак 2012/13г.

Цената е много добра за интервала, тъй като купихме от компания 50% на родителите на брачната половинка ми. Въпреки това е надалеч над данъчна оценка и над себестойност, с калкулирана облага (което е и наложително от данъчна гледна точка).

2. Притежавам 1/2 от гарсониера в “Хиподрума ”, добита през 2007г. с завещание от татко ми, от продажбата на парцел във Варна. Купена е със непокътнато право на прилагане от близка другарка на родителите ми. Тя умря неотдавна, в този момент теглих заем за ремонт.

3. Наследих по 1/6 от три дребни магазина във Варна и 1/6 от апартамент, след 15г. каузи против Община Варна. Тези каузи са и единственият ми принос към това имущество, насъбрано от по-мъдри и спестовни хора.

4. Нова кола не съм купувал в никакъв случай. Минах през Шкода, Хюндай, два Форда.
Сега аз отивам на работа с метро (все още живеем не в Ман. Ливади, а в 70м2 на тъстовете ми в Дървеница), а Деница - с RAV4, 2009 набор.

Накратко - оправям се с живота, само че никак не съм богат човек, изключително като се има поради, че още заплащам ипотека и дребният е в частно учебно заведение. Бедността не е мотив за горделивост, само че тя е директна последица от политическите занимания. Те лишават пъклен доста време и сили. 

Нямам доверие на политици, забогатели през мандат. Това е съвсем невероятно по честен път.

И не вкарвайте опорката за Брюкселската заплата. Аз не влизам в акция за “избираемо място ”, а в тежка борба избираеми места да има. Отделно, не се успокоявайте - дълготрайните ми проекти са свързани с вътрешната политика.

Утре ще пусна отговори на някои други известни и недотам “обвинения ” и “разкрития ”.

И след това ще приключим с мазните битки и ще си приказваме за политика. И тогава ще е занимателно...
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР