Водачът на листата на “БСП за България“ във Велико Търново

...
Водачът на листата на “БСП за България“ във Велико Търново
Коментари Харесай

Вигенин във Велико Търново: Листата ни е силен екип, който ще запазим и след изборите

Водачът на листата на “БСП за България “ във Велико Търново показа претендентите в пресклуба на Българска телеграфна агенция в града. Листата на партията в града е с най-вече дами - 8. При това 5 са дамите, заели местата директно след лидера. Това е и най-младата листа - междинната възраст на претендентите е 40 години, като най-младият претендент е Жулиета Войнова на 24 година, ръководител на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия в региона.
9 са новите имена по отношение на изборите през ноември 2022 - лидерът Кристиан Вигенин, Анелия Димитрова от Свищов и Габриела Шилкова от Горна Оряховица, а останалите 6 за първи път вземат участие в парламентарни избори: Валентина Димова от Полски Тръмбеш, Георги Филипов от Павликени, Петко Прокопов от Велико Търново, Йорданка Цанева–Бянова от Стражица, Мариян Марков от Горна Оряховица и Милка Ангелова от Велико Търново.

От листата за изборите през 2022 година още веднъж вземат участие гражданската квота Цвета Галунова, Жулиета Войнова и Мирослава Ганчева от Велико Търново, Огнян Стоянов от Горна Оряховица и Георги Димитров от Лясковец.
Има представители на 7 общини от региона - от Велико Търново са 5 претенденти, от Горна Оряховица - 3, по един от Свищов, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица и Лясковец.
" Няма да е реалистично в случай че кажа, че гоним победа, само че сме окуражени да подобрим резултатите от предходните избори. Гледам на листата като на един огромен и мощен екип и разгадавам той да бъде непокътнат и след вота “, акцентира Кристиан Вигенин.

На въпрос дали съгласно него след идните избори ще има устойчиво Народно заседание и дали ще бъде образуван кабинет, Вигенин предвижда, че сегашният длъжностен кабинет е последният, който е назначен от президента Румен Радев.
„ Ще е доста безконтролно, в случай че още веднъж не бъде формирано постоянно държавно управление. Със длъжностен кабинет и без настоящ парламент не могат да се вършат промени. Обнадежден съм, тъй като виждам едно узряване у водещите политически партии. Гражданите заслужават политиците да създадат взаимни отстъпки в името на страната “, разяснява Кристиан Вигенин. Сред целите в предизборната стратегия на социалистите ще продължат да са повишение на приходите на жителите и ограничението на инфлацията, увеличение на средствата за първо, второ и трето дете, помощ за учениците от 1 до 8 клас, безвъзмездни медикаменти за децата до 14 година Развитието на енергетиката, включително на нови нуклеарни мощности и опазване на комплекса " Марица-Изток 2 " е измежду значимите задължения на социалистите.

" Запазването на мира и невъвличането на България във военния спор в Украйна остават основни въпроси за нас ", акцентира лидерът на великотърновската листа Кристиан Вигенин разгласи, че в допълнение към националните цели се приготвя и районна платформа, която ще бъде отстоявана от народните представители от левицата.
На представянето на претендентите участваха регионалният водач на социалистите Мариана Бояджиева, както и общинският ръководител на Българска социалистическа партия във Велико Търново Михаил Михалев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР