Водач на автомобил е нарушил максимално допустимата скорост с над

...
Водач на автомобил е нарушил максимално допустимата скорост с над
Коментари Харесай

Засякоха шофьор със 172 км/ч между Хасково-Димитровград

" Водач на автомобил е нарушил оптимално допустимата скорост с над 80 км/ч на пътя Хасково-Димитровград. При ограничаване от 90 км/ч. той е карал със 172 км/час. Нарушението е засечено на 7 март. Глобата е от над 400 лв. ".

Това заяви на брифинг основен контрольор Димо Чобанов шеф бранш " Пътна полиция " при ОД на МВР-Хасково.

" Специализирана полицейска интервенция с акцент върху контрола на скоростните режими стартира от 21 март, Като претекст за фокуса върху тези нарушавания се показва, че от началото на годината до този миг несъобразената скорост е съществена причина за тежките произшествия в страната ", уточни той.

Акцията ще продължи до 27 март и при нея ще бъдат мобилизирани всички изправни механически средства - камери, инсталирани в патрулни коли, така наречен триноги и стационарни камери.

Контролът ще е както денем, по този начин и през нощта. На територията на региона ще се правят засилени инспекции, свързани с оптимално позволената скорост за придвижване.

Завишен ще бъде контролът на сектори с висока централизация на пътнотранспортни катастрофи, които са настъпили най-често след ръководство с несъобразена скорост.

Целта на интервенцията е да се понижат предпоставките за тежки пътни произшествия. Поредната 24-часова акция " Скорост " за надзор на придвижването започва на 24 март в 0:00 часа, ще продължи до 23:59 часа. Главен контрольор Чобанов изнесе данни на нарушаванията през предходната година.

Общия им брой е 66 504, а за тази година от началото до края на февруари те са 7917. Съответно са наложени наказания с актове, фишове и електронни фишове. В контекстна на интервенцията за превишаване на скоростта, пътните служители на реда са открили и съставили 45807 електронни фиша за 2021 година и 5144 такива за тази.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР