Вода залива пътя от Северозападна България за София, по който

...
Вода залива пътя от Северозападна България за София, по който
Коментари Харесай

Кметът на Мездра обяви частично бедствено положение за няколко села в общината

Вода залива пътя от Северозападна България за София, по който Агенция " Пътна инфраструктура " отби придвижването поради ремонта на Е-79 сред Мездра и Лютидол.

Трафикът на коли минава през ботевградските села Рашково и Радотина.

Кметът на Община Мездра Иван Аспарухов разгласи отчасти изключително състояние за няколко обитаеми места в района. Кмет Аспарухов заключи претекстовете със следните думи:

" Уважаеми поданици на Община Мездра, в 20.00ч.обявих отчасти бедствено състояние за с.Люти дол, с.Ребърково, с.Крапец, с.Боденец - към този момент

.За повторно от 10 дни. Сигнали подавайте на дежурния по съвет. Днес регулярно бяха източени до 10% от размерите на Водноелектрическа централа - те по поречието на р.Искър. Дано не се наложи залпово изпускане на бент.Искър - мощно се надявам. Иначе ще се повторят наводненията от 2005,2006 година Засега равнището се следи непрекъснато и имаме информация по цялото поречие. Сега ни е необходим разсъдък, осведоменост и съпричастност. Ще се оправим и този път. Дано в този момент и държавното управление отговори съответно. Утре още веднъж сме в оранжева зона.

Бъдете в подготвеност за това тестване. Иска ми се, да ви пожелая спокойна вечер,но мощно се надявам,че ще мога да го направя след 2 дни, когато този воден пъкъл отмине. При потребност ни търсете и си помагайте! "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР