Внимателно да се обмисли идеята за парад на Българската армия

...
Внимателно да се обмисли идеята за парад на Българската армия
Коментари Харесай

СДС: Ако военните маршируват с маски на парада, дали това ще мотивира нацията

Внимателно да се обмисли концепцията за церемониал на Българската войска приканиха от Съюз на демократичните сили. Позицията е по отношение на ограниченията, подхванати за Цветница, Възкресение Христово и Гергьовден против разпространяването на ковид да се запазят и даже да се засилят там, където са открити опасности за нарушаването им по време на празниците.

Повод за позицията им е след оповестеното от Министерството на защитата, че идният Ден на храбростта и Българската войска, че се обмислят вид за отбелязване на професионалния празник на военните.

От партията приветстват опцията след празниците да се позволяват разходки в паркове и планини, при съблюдаване на всички наставления за сигурност.

" Надяваме се, че с дисциплинираност и разсъдък можем да преминем по-леко през този сложен за българския народ интервал ", пишат от дясната партия.

Провеждането на парада евентуално ще повдигне духа на нацията, само че в този момент здравето й е неоспорим приоритет. Разходите, колкото и да са редуцирани, ще бъдат направени. Не е ли по-добре тези средства да се насочат към належащите потребности на хората с бели престилки и чиновниците на реда на първа линия, питат от Съюз на демократичните сили.

Те акцентират, че в случай че има церемониал бойците и офицерите би трябвало да са с маски и дали това действително ще повдигне духа на нацията.

" Славната българска войска в никакъв случай не е допускала нейно знаме да бъде пленено и по тази причина мъчно можем да си я представим да марширува с маски ", пишат сините и приканват към самообладание.

Болестта към момента не е победена. Заради прекален оптимизъм може да загубим това, което постигнахме с доста старания и дисциплинираност, приключва позицията им във връзка Деня на храбростта и Българската войска. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР