Внезапни наводнения, предизвикани от силни мусонни дъждове в голяма част

...
Внезапни наводнения, предизвикани от силни мусонни дъждове в голяма част
Коментари Харесай

Най-малко 100 души са загинали при сезонните наводнения в Судан


Внезапни наводнения, провокирани от мощни мусонни дъждове в огромна част от Судан, взеха минимум 100 жертви от началото на дъждовния сезон през май, сподели представител на управляващите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пороите, които започнаха по-рано от нормалното тази година, предизвикаха вреди на минимум 96 души, сподели ген. Абдул-Джалил Абдул-Рахим, представител на Националния съвет за гражданска отбрана в Судан.

Организация на обединените нации заяви, че минимум 258 000 души са наранени от наводнения в 15 провинции от общо 18-те в Судан. Пороите нанесоха вреди на доста села и наводниха десетки хиляди хектара земя.

Властите оповестиха изключително състояние в шест тежко наранени провинции.

Регионът на Западен Дарфур и провинциите река Нил, Бели Нил, Западен Кордофан и Южен Кордофан са измежду най-тежко засегнатите региони, съгласно Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.

Абдул-Рахим сподели, че към 27 600 къщи са изцяло разрушени, а близо 42 000 са отчасти развалени.

Дъждовният сезон в Судан нормално стартира през юни и продължава до края на септември, като наводненията доближават пика си през август и септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР