Внезапна проверка на бойната готовност на въоръжените сили започна в

...
Внезапна проверка на бойната готовност на въоръжените сили започна в
Коментари Харесай

Внезапна проверка на бойната готовност на въоръжените сили започна в Беларус

Внезапна инспекция на бойната подготвеност на въоръжените сили стартира в Беларус по разпореждане на президента и главнокомандващ войските Александър Лукашенко. Това заяви министерството на защитата в Минск за БелТА, съобщи беларуската организация.

В рамките на инспекцията се плануват сложни прояви - войските ще се придвижват в най-кратки периоди до избрани региони, ще ги оборудват с инженерна техника, ще провеждат защита и защита и ще трансферират мостови структури през реките Неман и Березина, прибавя Българска телеграфна агенция.

С оглед идното придвижване на военна техника и персонален състав през този интервал се възнамерява краткотрайно да бъде лимитирано пътуването на жители, надлежно на превоз, по някои от пътищата и местностите в Беларус.

Във неочакваната инспекция на бойната подготвеност на беларуските войски на 11-12 октомври т. година участваха близо 500 души с 50 единици военна техника, припомня в тази връзка ТАСС.

Няколко дни по-рано Ройтерс заяви, че съветски войници участват в тактически учения в Беларус. 

От военното ведомство на Беларус оповестиха, че става въпрос за създаване на взаимни дейности: " Русия и Беларус са подготвени да защитят границите си против всяка заплаха. Ученията са значима и значима част от нашето братско съдействие. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР