Внесъл съм сигнал до управителя на БНБ Димитър Радев и

...
Внесъл съм сигнал до управителя на БНБ Димитър Радев и
Коментари Харесай

Димо Дренчев: Внесъл съм сигнал до управителя на БНБ и КПКОНПИ за предполагаем конфликт на интереси

" Внесъл съм сигнал до шефа на Българска народна банка Димитър Радев и до КПКОНПИ по отношение на хипотетичен спор на ползи и несъответственост с подуправителя на ръководство мисионно Андрей Гюров. Той е бил по едно и също време и в Изпълнителния съвет на политическа партия " Продължаваме промяната ", и подуправител на Българска народна банка. Той даже взе участие и в предизборни събития на партията, нещо, което е неприемливо ". Това съобщи пред публицисти в Народно събрание депутатът от " Възраждане " Димо Дренчев.

" Освен това, по същото време, а може би и все още, той към момента е в управителния съвет на едно Неправителствени организации, което прави в това число комерсиална активност, което също не може да бъде без позволение на управителния съвет на Българска народна банка ", добави Дренчев.

" Вчера получихме сигнал, че господин Гюров взе участие и в ръководството към момента на ООД, в това число такова, което се занимава с търговия на цветни метали, което също е спор на ползи. Това, че имаме политически ангажирана персона и не се взимат никакви ограничения, просто дискредитира самата институция ", сподели още той.

" Искам да не останат противоречиви въпроси бил ли е той в спор на ползи, бил ли е в несъответственост.  Ако е бил да бъдат взети ограничения, в случай че не е бил да се почисти името на Българска народна банка, с цел да не стои този въпрос провесен и да се почисти последната информация, която сме подали за присъединяване му и в търговски сдружения ", посочи националният представител.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР