Внеделя сутрин в Горнотракийската низина и в котловините от Западна

...
Внеделя сутрин в Горнотракийската низина и в котловините от Западна
Коментари Харесай

Времето в неделя: Сутрешни мъгли и слънчев следобед

Внеделя заран в Горнотракийската равнина и в котловините от Западна България, а преди обяд и тук-там в Южна България, още веднъж ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, в София към 3°. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан южен вятър.

След обяд ще се ориентира от юг-югоизток и с него дневните температури още ще се покачат - оптималните ще са сред 13° и 18°, в София към 13°. Облачността ще се раздира и след обяд в цялата страна ще доминира слънчево време.

С понижена видимост ще бъде сутринта и по Черноморието, само че след обяд и там ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 8 и 12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънчево ще бъде в планините, само че и прохладно, с сдържан югозападен, по високите и открити елементи мощен западен вятър. Температурите ще се покачат с няколко градуса и оптималните в планинските курорти ще бъдат от 2° на Алеко, 5° в Пампорово, до 6° в Боровец и на Мальовица.

Затопляне следва и на Балканите. В източната половина от полуострова ще доминира слънчево време, в западната облачно и след обяд в северозападните региони ще превали, тук-там интензивно, по адриатическото крайбрежие ще има и гръмотевици.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР