Внавечерието на един от най-светлите християнски празници Великден своята премиера

...
Внавечерието на един от най-светлите християнски празници Великден своята премиера
Коментари Харесай

Гледаме „Тихият ангел“ за дядо Добри по Великден

Внавечерието на един от най-светлите християнски празници Великден своята премиера ще направи документалната лента „ Тихият ангел “ отдадена на дядо Добри. Биографичният филм за „ светеца от Байлово “ ще се излъчи по bTV на 26 април в 18 часа

„ Тихият ангел “ споделя за живота на дядо Добри в поредност от изявленията с хора, чиито ориси са преплетени с неговата. Във кино лентата са включени неповторими архивни фрагменти, както и неизлъчвани до момента откровения на Дядо Добри. Той е претърпял две войни, промяната и налагане на нови политически режими, както и пристрастеностите на новото време. Така, по време на Втората международна война, в която губи околните си, Добри Добрев остава напълно самичък и комплициран. Тогава обаче открива Господ. От този миг нататък, „ светеца от Байлово “ трансформира напълно живота си, като се отхвърля от всичко материално и краткотрайно и отдава живота си на една велика задача в името на положителното.

Старецът с чисто и огромно сърце, съумява да събере средства за реставрирането и построяването на редица църкви и храмове в България. Дядо Добри е индивидът, който способства най-вече за реставрацията на катедралата „ Св. Александър Невски “, като става най-големият донор в историята на храм-паметника.

„ Тихият ангел “ е копродукция сред България, Германия и Съединени американски щати, а премирата му беше през 2018 година Режисьор е Неди Джон Крос.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР