Внасяме закон в Парламента срещу свръх печалбите, заяви Бойко Борисов

...
Внасяме закон в Парламента срещу свръх печалбите, заяви Бойко Борисов
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Парите от дерогацията да идат за по-евтино го...

Внасяме закон в Парламента против свръх облагите, съобщи Бойко Борисов пред медиите в Широка лъка през днешния ден на въпрос за законопроекта на ГЕРБ – СД  за понижение на цената на бензина с 1 лева, който тази седмица възнамеряват да внесат в Народно събрание.  „ Добрев и неговия екип създадоха проектозакона, който да звучи като закон против свръхпечалбите, които се получават от съветските компании, посредством не дерогацията, която България е издействала в Брюксел. Те печелят големи пари, в това число и от вътрешния пазар. Намалението ще се пресмята по формула на база разликата с цената на суровия нефт и би трябвало да включва дизела и елементарния бензин освен за жителите, а и бизнеса, за всеки който отиде да си зареди на бензиностанция “, сподели Борисов. Той уточни, че законопроекта планува отчисленията да се събират във фонда за енергийна сигурност и оттова да се поемат отстъпките на бензиностанциите за хората и бизнеса.

Борисов съобщи, че е уверен че „ от „ Да, България “ ще желаят да измият срама, че 6-7 месеца следиха Кирил и Асен “ и ще са първите, които ще поддържат законопроекта против свръхпечалбите. „ Убеден съм, че те ще са първите, които ще се включат против тази неправда, и по тъкмо тази свръхпечалба, която Кирил и Асен подсигуряваха посредством дерогацията на тези компании. Те направиха такива бели, че в този момент никой не желае да отиде в това мочурище, в което оставиха страната. За две години четири бюджета вършиха и все нещо не им стигна, все нещо объркаха. Ще се научат ли да вършат бюджет, с цел да спрат да упрекват Радев или някой различен? Над 5 милиарда лева изтекоха от джобовете на българите в посока „ Газпром “ и „ Лукойл “ за газ и петрол. Убеден съм, че законопроекта ще бъде подсилен и от другите партии, тъй като надали на някой е прелестно над 5 милиарда лева да отидат в посока съветската федерация по време на война, а българите да си вадят по 3.70 лева от джоба за бензин “, разяснява Борисов и съобщи, че на следващия ден законопроекта ще се внесе в Народното събрание.

Делян Добрев добави: „ Потребителски видяно цената на уралския петрол преди година и половина и в този момент е една и съща. Тогава обаче бензина и дизела костваха 2.30 лева, а в този момент костват 3.50 лева Защо в случай че цената на суровия нефт, на уралския петрол, е една и съща тогава и в този момент, в този момент плащаме с 1.20-1.30 лева повече? От къде идва разликата, това левче? През месец февруари уралския петрол падна внезапно надолу спрямо брента, с 40%. Кирил Петков и Асен Василев взеха дерогация от Европейската комисия в интерес на „ Лукойл “ и „ Литаско “, на две съветски компании. И Европейската комисия разреши нашият „ Лукойл “ - Нефтохим - Бургас да работи още  2 години и половина – три години с съветски нефт. Да заобиколим ембаргото по този начин да се каже. И кой завоюва от тази работа - само „ Лукойл “ и „ Литаско “, никой различен. Искаме с този законопроект тези 3.5 милиарда лева, които останаха в интерес на „ Лукойл “ и Литаско поради дерогацията, да се върнат на българските консуматори – те да платят 3.5 милиарда лева по-малко  на година за гориво. Ако почистим детайлите може в границите на един месец да се одобри закона “.

Двамата дойдоха в Широка лъка за освещаването на възобновеното от руини първо класно учебно заведение. Пловдивският митрополит Николай освети избавеното Първо класно учебно заведение " Свети Пантелеймон " в родопското село на литургия в църквата   " Успение Богородично ", в чийто двор се намира учебното заведение. Тържеството събра доста миряни от района. Построеното през 1888 година школо отваря порти още веднъж като Музей на духовността. В него е подредена експозиция от артефакти, документи и фотографии, свързани с историята на селото и ранното християнство., както и експозиция на картините на Владимир Рилски, дарени на селото. По време на службата владиката създаде локалният духовник отец Иван Марински, със свещена офикия, в протойерей. В постройката на учебното заведение той ще има зала за вероучение.

Над 700 хиляди лв. коства възобновяване и реставрацията на учебната постройка, която е благосъстоятелност на Пловдивската митрополия. Средствата бяха обезпечени през 2018 година с разпореждане на Министерския съвет. На освещаването на възобновената за нов живот постройка на учебното заведение участваха с изключение на водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и Делян Добрев, кметът на Пловдив Здравко Петров, кметът на Смолян Николай Мелемов, депутатите от ГЕРБ доктор Красимир Събев и Радомир Чолаков, някогашният ръководител на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова и други Кметът на Широка лъка Васил Седянков ги разведе из обновената постройка.

„ Сградата беше изтърбушена и стоеше с години като монумент на безхаберието, беше рискова за хилядите туристи, които идват в селото, което е архитектурен резерват “, сподели кметът на община Смолян Николай Мелемов.

Владиката благодари на Бойко Борисов, че е зачел празника и за помощта за възобновяване на учебното заведение и постройката на Екзарх Стефан. Срещу учебното заведение е родната къща на Екзарх Стефан I, за чието откупуване от ГЕРБ са дарили 100 000 лева Предстои постройката, която към този момент е на Пловдивската Митрополия, да се ремонтира и да се трансформира в музей на спасителя на българските евреи. Борисов даде обещание да приказва с израелското посолство да помогне за преобразяването на постройката в музей на Екзарха и спасението на евреите, за което ще отдели средства и ГЕРБ.



 „ Тези които са идвали преди години знаят, че от това учебно заведение беше останала една стена, църквата беше западнала, а сами се убеждавате, че камбаните в Родопите по различен метод се чуват, по тази причина тук сме създали и помогнали. Никога не би трябвало да акцентираме това, което сме създали, по този начин ни учи Господ. Но през днешния ден можем да кажем на Широка лъка и гостите, че имат още един свят ъгъл, където могат да идват “, сподели Борисов.

Пред медиите той съобщи, че единственият метод да има държавно управление е посредством контактни групи преди президента Радев да връчи мандата.

„ Но би трябвало да сме се разбрали, че с втория мандат ще има държавно управление или с третия, тъй като аз няма по какъв начин да направя държавно управление, стъпило върху Движение за права и свободи единствено - не ни стигат гласовете. Две години ГЕРБ я няма. Дайте един образец за битка с корупцията по високите етажи. От заран до вечер се чудят по какъв начин да вкарат президента Радев в играта - от страната на неприятните. Хвърлят му през три месеца да прави държавно управление. Той не е учил за това, учил е за президент. И в този момент му разпореждаме още задания, тъй като ние не можем да се разберем. Затова казахме: " Нека се съберат контактните групи и да кажат - Асен Василев - министър председател, тогава кой ще е министър на стопанската система? Или в случай че Василев предложат за стопанската система, кой тогава ще е министър председател. Аз съм податлив на всичко, което ще донесе успокоение на българите. И ще спрем да се оправдаваме с Радев. Че му натрисаме бюджета. Той е отговорен за юмрука, че докара Киро и Асен, че направи по този начин, че политическите партии да се ненавиждат. Но в тази ситуация по какъв начин да го обвиня, че не желае да направи бюджет. На мен не ми се е обаждал по никаква тематика ", сподели Борисов. Той съобщи, че е хубаво че президента е дал време, с цел да има диалози.  „ Не стане ли по този метод, няма да стане и с втория, и с третия. И отиваме на избори - това ли желаеме?, разяснява той.

И добави: " Склонен съм на всичко, което ще донесе успокоение на българите. Затова – авансово, сядат и се схващат дали ще има държавно управление. И тогава няма значение, с чий мандат. Но кои ще бъдат министрите, кои закони незабавно ще се създадат., какъв ще е животът на това държавно управление. Защото можем да кажем - Правителство за 6 месеца. Това е въпрос не на задкулисие, а на почтена сделка. Нещо, с цел да е от малко малко устойчиво. Златно време за българите е сега. Имаме сила, имаме земя, военна промишленост, безусловно всичко, с цел да е цялостен разцвет. И религия в Господа ", съобщи Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР