ВМС С официална церемония в 15.30 часа този следобед в Пункт

...
ВМС
С официална церемония в 15.30 часа този следобед в Пункт
Коментари Харесай

Кръщават новите стари кораби на ВМС

 ВМС С публична гала в 15.30 часа този следобяд в Пункт за базиране Варна ще бъдат присвоени имена на двата новопридобитите минни ловци от Нидерландия, оповестяват от Военноморските сили. На ритуала по кръшаване ще участват министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Сред формалните посетители ще е и посланикът на Кралство Нидерландия Беа Тъшър, оповестява Дарик. 

Корабите " Мааслуис " и " Хелевутслайс " са създадени през 1984-1985 година и са осъвременени през 2005-2006 година Използвани са от Военноморските сили на Нидерландия до 2011 година Процесът на придобиване и закупуване на корабите беше сбъднат от Министерството на защитата на България.

Минните ловци костваха на България към 4 милиона лв. (1 996 000 евро без ДДС). Транспортирането им до България коства 2 милиона лв., като бойните кораби дойдоха  тук в края на септември.

Новопридобитите от Военноморски сили кораби ще получат имената " Струма “ и " Места “. 

Двата кораба ще допринесат за повишение качествата на Военноморските сили за осъществяване на отговорностите по обезпечаване сигурността на корабоплаването в морското ни пространство в спокойно време, както и за сполучливо осъществяване на военновременните задания в народен и съюзнически формат в НАТО и Европейски Съюз, акцентират от флота.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР