ВМРО се регистрираха за участие в президентския вот. От партията

...
ВМРО се регистрираха за участие в президентския вот. От партията
Коментари Харесай

Каракачанов: Необходима е промяна на Конституцията и на президентските правомощия

ВМРО се записаха за присъединяване в президентския избор. От партията издигат доцент Милен Михов и Мария Цветкова в борбата за „ Дондуков “ 2.

" Това са две кандидатури, които не се крият зад инициативни комитети. Те са ясна кандидатура, хора с профил на Вътрешна македонска революционна организация, хора - патриоти и с почтена биография, които ще слагат тези политики на Вътрешна македонска революционна организация, които сме отстоявали толкоз години. А точно, че президентската институция би трябвало да сплотява, а не да разединява. Че би трябвало да се употребяват механизмите на президентската власт, за това най-сетне да се постави това разделяне на обществото ", разяснява водачът на партията Красимир Каракачанов.

" Чрез тази акция ще опитаме да наложим още една теза - смяна на Конституцията и смяна на президентските пълномощия. Винаги сме говорили за президентска република. Виждате каква е обстановката в България - разграничено общество, мразещи се политици. В такава обстановката президентската институция би трябвало да е тази, която да даде път на страната и народа, и да носи отговорност ", съобщи Каракачанов.

" Мисля, че изборите демонстрираха кои са патриотичните организации. Многократно сме изразявали предпочитание за търсене на обща формула. Бяхме я постигнали преди време, само че очевидно персоналните упоритости на някои в това пространство взимат връх ", добави той

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация разяснява и абсурда, който се заформи към доцент Михов. Преди ден от управлението на Великотърновския университет разпространиха позиция, в която показват, че доцент Михов е уволнен дисциплинарно.

" Нещо, което се популяризира наляво и надясно без автограф, се назовава неизвестен донос ", счита водачът на Вътрешна македонска революционна организация.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/316402880292008
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР