ВМРО призова правителството да започне процедура по изграждането на забатачения

...
ВМРО призова правителството да започне процедура по изграждането на забатачения
Коментари Харесай

ВМРО към МС: Започнете процедура по изграждането на забатачения от ПП онкоцентър за протонна терапия

Вътрешна македонска революционна организация прикани държавното управление да стартира процедура по построяването на забатачения от Политическа партия онкоцентър за протонна терапия . Апелът е насочен от Красимир Каракачанов и Карлос Контрера по отношение на съсипан съгласно тях от кабинета „ Денков “ план за Националния център за лъчелечение с протонна терапия, с фокус върху лекуването на деца.

Контрера алармира преди няколко дни за зародилата обстановка, а точно, че парите за плана не са усвоени от предходния кабинет .

„ Изграждането на Националния център за лъчелечение с протонна терапия, с фокус върху лекуването на деца, бе Компонент 2 от Инвестиция „ Модернизиране на болничните заведения “ от Плана за възобновяване и резистентност с общ бюджет от 349 127 763 лева без Данък добавена стойност (418 953 315 лева с ДДС). Според първичните калкулации времето, което е належащо за построяването на Протонен център, е 3 години. Това е една дълготрайна инвестиция в интерес на обществото, животът на сходна технология е 20-30 години, а предстоящият резултат е десетки хиляди онкоболни да могат да се лекуват със модерни, съвременни и щадящи средства “ , напомнят в писмото Каракачанов и Контрера.

Това обаче е план, който е станал жертва на несъответстващата финансова политика и действителната липса на осведомена законодателна активност от 48-то и 49-то Народно събрание.

Ето за какво в този момент е в ръцете на служебния кабинет да създадат нужното този център да бъде осъществен.

„ От изключително значение е изборът на подобаващ терен за построяването на Центъра. Необходим е обзор на инженерогеоложките и хидрогеоложките условия на разнообразни терени и разбор на геотехническите условия за фундиране на оборудването – протонен ускорител, който следва да бъде фундиран на дълбочина към 25 метра под земната повърхнина “ , разясняват още водачите на Вътрешна македонска революционна организация в писмото си до Министерския съвет на България.

Със закон: Забраняват на лекарите да постановат такси за електронни предписания

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР