ВМРО иска да свали лидера на Атака Волен Сидеров от

...
ВМРО иска да свали лидера на Атака Волен Сидеров от
Коментари Харесай

ВМРО иска да махне Сидеров от поста му на председател на парламентарната група

ВМРО желае да смъкна водача на " Атака " Волен Сидеров от поста му на ръководител на парламентарната група на " Обединени патриоти ". Според депутати от партията на Красимир Каракачанов, с които " Дневник " беседва желанието им е налице, само че към момента нямат решение на парламентарната група. Те припомниха, че третият съдружен сътрудник Валери Симеонов, водач на НСФБ, преди няколко месеца сне доверието си от Сидеров, като ръководител на парламентарната група. Вътрешна македонска революционна организация тогава потушиха скандал, само че в този момент се надяват да получат поддръжката на Симеонов.

Днес депутатите от Вътрешна македонска революционна организация се събират, само че се чака да отпразнуват триумфа си от вкарването на двама евродепутати, което е първият подобен триумф при независимо явяване на избори на Вътрешна македонска революционна организация. Въпросът за " развода " със Сидеров се чака да бъде разискван на следващия ден, когато е работен ден за депутатите. Сидеров не е свиквал съвещание на парламентарната група от месеци, като съгласно Вътрешна македонска революционна организация, той прави това от боязън да не бъде свален от поста си.

Не е ясно каква ще е позицията на Валери Симеонов, без чиито депутати не може да бъде отхвърлен Сидеров. Двамата не подвигаха през днешния ден мобилните си телефони. Депутати и сътрудници на НФСБ не знаеха дали въпросът за поста на Сидеров е обсъждан.

 Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров. Снимката е изработен след среща с премиера Бойко Борисов през септември предходната година, който тогава потуши следващият скандал сред тримата.
© Георги Кожухаров

Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров. Снимката е изработен след среща с премиера Бойко Борисов през септември предходната година, който тогава потуши следващият скандал сред тримата.

Скандалите в дребния съдружен сътрудник са всекидневие и трите партии не съумяха да реализират единодушие за общо явяване на изборите, макар заявеното пред медиите предпочитание за това. Обидите сред водачите им ескалираха в последните дни след вкарването на двама евродепутати от Вътрешна македонска революционна организация - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков.

" Атака " и НФСБ получиха по-малко гласове от самостоятелни претенденти като Минчо Христов и някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева.

" Атака " плюха по мен, по Вътрешна македонска революционна организация, по цялата ни акция по противен метод, не знам по какъв начин ще се гледаме в очите, разяснява пред Българска национална телевизия в неделя Красимир Каракачанов. За Валери Симеонов сподели, че е запазил кавалерски звук по време на акцията.

" Има неща, които мъчно ще не помни, удари, нож в гърба – нанесени от хора, които вие смятате, че са мои съдружни сътрудници, позволявайки си да приказват за мен и господин Джамбазки неистини, лъжейки като долни роми ", сподели в понеделник пред Би Ти Ви Красимир Каракачанов и съобщи, че повече " няма да играе синя каска ". В същия репортаж Ангел Джамбазки се зарече да съди Волен Сидеров за клюки, изречени по време на акцията. В поредност репортажи телевизия " Алфа " сподели компромати против Джамбазки по адрес на неговата полова ориентировка. Заради това Сидеров бе глобен от ЦИК.

" Трябва да ви кажа, че доста се изплашвам, когато ме заплашват хора, за които не е ясно тъкмо каква е тяхната полова ориентировка, аз по тази причина предложих всички претенденти за евролистите да разгласят каква е тяхната полова ориентировка, само че да го кажат, с цел да не бъдат изнудвани с това. Когато господин Джамбазки каже нещо, се разтрепервам от боязън, само че той не е мой вид ", отговори Сидеров, представен от бТВ. Според него от партията на Каракачанов решили да се явят независимо на евровота - " сключили договорка с ГЕРБ и Движение за права и свободи, с цел да получат този резултат от платен избор, имам доста информация и тя ще стигне до съответните органи ". А Каракачанов отговори: " На крива ракета – космосът ѝ пречи, за киселото грозде също. "

Валери Симеонов напомни в същия репортаж единствено, че от Вътрешна македонска революционна организация първи взели решение сами да се явят на евровота и това принудило останалите две партии сами да вземат участие в изборите.

Иначе в публични изявления от последните дни от Вътрешна македонска революционна организация приказват, че желаят да запазят обединението и надлежно присъединяване си в огромната коалиция с ГЕРБ.

Коалиция " Обединени патриоти " има 27 народни представители – 11 от Вътрешна македонска революционна организация, 8 от НФСБ и 8 от " Атака ". Дори и без депутатите на Сидеров, въпреки и по-трудно, ще може да се поддържа нужния кворум за действие на Народното събрание от 142 депутата. Депутатите от " Атака " постоянно не са в пленарна зала при значими закони и ръководещите разчитат на " Воля ", а по тематични закони и на Движение за права и свободи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР