ВМРО-ДПМНЕ ще предложи европейски модел за решаване на спора с

...
ВМРО-ДПМНЕ ще предложи европейски модел за решаване на спора с
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ ще предложи модела Словения-Хърватия за решаване на спора с България

ВМРО-ДПМНЕ ще предложи европейски модел за решение на разногласието с България - моделът на Словения и Хърватия, които благодарение на Брюксел се договориха Хърватия да се причисли към Европейски Съюз и тогава решението на разногласието им влезе в действие.

Това сподели в изявление за ТВ 24, представено от БНР, депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и някогашен министър на външните работи на Северна Македония Антонио Милошоски в отговор на въпрос счита ли, че преговорната рамка на страната с Европейски Съюз може да се предоговори.

Милошоски обаче акцентира, че да се вършат промени в конституцията на Северна Македония и по-късно Скопие да получи " още 5-10 блокади от България, е наивно и безконтролно държание ".

Според него, с сключване на Договора за другарство и добросъседство със София, ръководещия в Северна Македония Социалдемократически съюз е сложил Скопие в подчинено състояние " тъй като България се базира на Договора за другарство, когато наложи несъгласие и когато диктуваше преговорната рамка ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР