ВМРО-ДПМНЕ, най-голямата опозиционна партия в Северна Македония, се опитва да

...
ВМРО-ДПМНЕ, най-голямата опозиционна партия в Северна Македония, се опитва да
Коментари Харесай

Македонското ВМРО иска България да пие кафе, докато ЕС решава за Скопие

ВМРО-ДПМНЕ, най-голямата опозиционна партия в Северна Македония, се пробва да предизвика спор с България по време на предизборната акция в западната ни съседка. Първият тур на президентските избори в Северна Македония ще бъде на 24 април, а на 8 май, дружно с втория тур, ще се гласоподава и за парламент.

Моля нашите сътрудници от Европа правото на консенсус да не бъде употребявано като мотив, когато се взема решение Македония да продължи европейския си път. Да помолят представителя на България да напусне мястото, където се взима това решение и да отиде някъде, където да може да изпие едно кафе или нещо друго, съобщи днес председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Такава, каквато е, конституцията на Северна Македония подсигурява правата на всички етнически общности в страната, в това число на няколкостотин жители, които са част от българската общественост (в Северна Македония), само че за жалост хиляди, бих споделил десетки хиляди македонски жители (в България) даже не могат да записват неправителствена организация. Това не са европейски полезности, сподели още Мицкоски, представен от Българска телеграфна агенция.

Той твърди, че ако формира държавно управление след вота, ВМРО-ДПМНЕ е подготвена да беседва с България, „ само че въз основата на същинските критерии от Копенхаген и отбрана на правата на индивида ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР