Вместо магистралите да са готови, парите ги няма. Някои мислят,

...
Вместо магистралите да са готови, парите ги няма. Някои мислят,
Коментари Харесай

Борисов: Вместо магистралите да са готови, парите ги няма

„ Вместо автомагистралите да са подготвени, парите ги няма. Някои мислят, че в този момент ще пристигна ротацията и всичко ще е наред, само че няма средства. Няма събираемост, тъй като няма вложения. Няма и служащи – цели села, които работеха в строителството, се изнесоха да строят на запад “.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пазарджик.

„ Факт е, че си приказваме и се опитваме да създадем нещо дружно. Аз и тях ги разбирам, тъй като те пристигнаха на фона на вълната на омразата против нас. Вярно, имаше доста мощна намеса – извън, от вътрешната страна, олигархията… Случи се. Но в този момент и вие, и техните гласоподаватели, еднообразно страдате. И за това колкото и да е неприятен компромисът – и за тях е неприятен. Но по-добро от това не можахме да създадем “, сподели някогашният министър председател.

Той още веднъж акцентира, че финансите на страната са в трагично положение.

„ Сега борбата, която водим за ПВУ и териториалните проекти е тъй като в бюджета няма пари. Защото българите бяха привикнали когато ГЕРБ ръководи, всички еврофондове да работят. Когато идваше Българска социалистическа партия, всички фондове спираха. Три години не работят еврофондовете, всичко, което се доправя, е с парите, които държавното управление на ГЕРБ остави “, съобщи още той.

Борисов подсети, че в Народното събрание би трябвало да реши закона за енергетиката, Пътната карта, закона за сигналите и подслушванията и съобщи, че Народното събрание работи и към този миг.

„ Ние сме безапелационни - през вчерашния ден взехме решение тъкмо какво да се направи с въглищните централи, и в случай че Споразумението и признатото в Народно събрание се разминат, хората ще кажат, че ги лъжем “, добави Борисов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР