Вместо да си почива и да се възстановява след претърпяната

...
Вместо да си почива и да се възстановява след претърпяната
Коментари Харесай

Борисов проведе важен разговор с Ердоган

Вместо да си почива и да се възвръща след претърпяната интервенция, министър председателят в оставка Бойко Борисов е провел диалог с президента на Турция Реджеп Ердоган, излиза наяве от известие от пресцентъра на Министерски съвет.

Държавният глава на Турция е поздравил премиера в оставка Борисов за успеха на изборите. Ердоган е определил като впечатляващ триумфа на ръководената от Борисов политическа мощ, която на пети следващи парламентарни избори реализира най-голям резултат, като в същото време носи към този момент година тежката отговорност за справяне с пандемията в страната.

В рамките на диалога министър председателят Борисов и президентът Ердоган са разискали обстановката с пандемията в България и Турция и са изразили вяра, че в най-скоро време заплахата от COVID-19 ще отмине и изискванията за туризма и бизнеса ще се възстановяват.

Премиерът Борисов е изтъкнал, че през миналата 2020 година се следи забележителен спад в туристическия поток сред двете страни, в резултат на тежката международна здравна рецесия.

Борисов е изразил убеденост, че това е единствено краткотраен отрицателен резултат на пандемията, който може да бъде преодолян още през актуалната година, в това число и благодарение на имунизирането против COVID-19.

Борисов е показал обичайно положителните връзки сред България и Турция, които в последните години се развиват интензивно в дух на добросъседство и взаимно почитание. Премиерът в оставка е подчертал върху отличното съдействие в региона на миграцията и върху нулевия напън на общата ни граница.

Борисов е напомнил, че преди година двамата с президента Ердоган са се срещнали в Анкара, където са дискутирали точно оправянето с миграционния напън, тъй че да има сигурност и непоклатимост в района.

Той е изтъкнал още, че Турция е един от водещите стопански сътрудници на България. През спешната 2020 година стокообменът сред двете страни е съвсем 4 милиарда евро, а през същата година потокът турски вложения у нас е в размер на 18.6 млн. евро.

Министър-председателят е изразил убеденост, че с отминаването на пандемията икономическата интензивност ще стартира да се покачва още веднъж в поддръжка на просперитета и на двете страни.

В хода на телефонния диалог министър председателят Бойко Борисов е поздравил турския президент Ердоган във връзка свещения за мюсюлманите месец Рамазан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР