Вместо да се упражняват в изкуството на публичната пропаганда, шефовете

...
Вместо да се упражняват в изкуството на публичната пропаганда, шефовете
Коментари Харесай

Огнян Минчев към ресторантьорите: Навсякъде заведенията са затворени

Вместо да се упражняват в изкуството на обществената агитация, шефовете на двете асоциации на заведенията могат да сравнят ограничаващите ограничения в България с тези във всички - без изключение - европейски страни.

Тогава те ще видят, че на всички места заведенията са затворени - с изключение на за поръчки до дома, а учебните заведения са в присъствен режим или с частични ограничавания. Защо ли? Защото Обществото може да оцелее за прочут интервал от време и без да посещава заведения.

Но асоциализирането на огромни групи деца, ангажирането на родителите им в обезпечаване на образованието онлайн, което си остава доста отчасти дейно, са проблеми, които дълготрайно ощетяват обществото и неговото бъдеще.

Спирането на децата от учебно заведение би трябвало да се случва в действителност в доста крайни случаи. Разбирам аргумента - " ние поносим големи вреди като бизнес ". Затова точно цивилизованите европейски страни изплащат съществени обезщетения на засегнатите бизнес браншове - в това число на хотелско-ресторантьорския бизнес, с цел да имат запас да преживеят епидемията и по-късно да възобновят активността си.

Ако в България има проблем - той несъмнено е в естеството и размера на тези обезщетения от страна на страната. За страдание у нас притежателите на нощните и развлекателните заведения са властово много мощна социална група.

Техният напън върху страната е доста по- нахален и мощен, в сравнение с натиска, който могат да упражнят лекари, учители и редови жители. Затова ограниченията в България не са сравними с тези в Гърция, да вземем за пример. Нито с Белгия, Франция или Англия.

Това облекчава живота на хората тук спрямо този на останала Европа. Стига тези облекчения да не са за сметка на гибелта на слабите, беззащитните, на тези, които не попадат в новините. И за сметка на напрежението и изтощението на така и така дребното останали в България лекари. Защото досегашната оценка на техния труд от страната и обществото изпрати в емиграция огромна част от тях.

Дано епидемията отрезви тези, които са призвани да ръководят опазването на здравето като система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР