(ВМА) изпрати пореден екип на . В следващите 4 месеца

...
(ВМА) изпрати пореден екип на . В следващите 4 месеца
Коментари Харесай

Изцяло дамски екип на ВМА поема мисията в Мали

(ВМА) изпрати следващ екип на. В идващите 4 месеца експертите ще се грижат за персоналния състав на щаба на интервенцията, който е основан в столицата Бамако, оповестиха от ВМА.

За първи път военномедицински екип се включва в Мисията на Европейския съюз през месец март 2013 година Досега обаче не е заминавал напълно дамски екип.
 Атака на джихадисти взе шест жертви в Мали Атака на джихадисти взе шест жертви в Мали
Шестима души бяха убити, а други 13 ранени при нахлуване в централната част на Мали, съобщи радиостанция RFI. Според източниците на м...

Национален пълководец на 27-мия военномедицински екип е лейтенант доктор Йоанна Маринова, за която това е и първа задача зад граница. Заедно с нея за здравето на персоналния състав на щаба на интервенцията ще се грижат старши сержант Живка Коларова, старши сержант Емилия Ненкова и старшина II степен Юлия Банкова. И за четирите това е първа задача в Мали, само че последните две имат опит от Афганистан.

За мен е чест да съм пълководец на първия напълно дамски екип в Мали. Много се вълнуваме, заредени сме с доста положителни страсти и сме подготвени да дадем всичко от себе си, с цел да представим почтено България и ВМА, разяснява на тръгване лейтенант доктор Йоанна Маринова.

Пожелавам ви да се върнете живи и здрави, и по този начин усмихнати, както ви изпращаме през днешния ден. Ние сме постоянно отсреща, когато и да е! Пожелавам ви да изживеете това висшо възприятие на герои, на осъществяването на дълга, тъй като в нашите очи и в очите на вашитв близки и другари, вие сте герои, съобщи от своя страна полк. доцент Димо Димов, заместник-началник на ВМА по войсковото здравно обезпечаване.

Българските военни лекари вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР