Влошени показатели на пътно-транспортната обстановка в област Пазарджик през първото

...
Влошени показатели на пътно-транспортната обстановка в област Пазарджик през първото
Коментари Харесай

Броят на жертвите при катастрофи расте

Влошени индикатори на пътно-транспортната конюнктура в област Пазарджик през първото полугодие на 2017 година, в съпоставяне със същия интервал на 2016 година, демонстрира разбор на бранш "Пътна полиция ". Той беше показан на съвещание на Областната комисия за сигурност на придвижването по пътищата от началника на бранша, основен контрольор Асен Гешев.

За интервала на територията, обслужвана от ОД Министерство на вътрешните работи - Пазарджик, са регистрирани 414 произшествия, 110 от които тежки. Загинали са 19 души - с 11 повече по отношение на миналата година. Главен контрольор Гешев акцентира, че единствено в три от произшествията са починали 15 индивида, едно от които е произшествието на Автомагистрала "Тракия ", в което починаха 9 бежанци и лидерът на автомобила. 18 от жертвите на пътя са след неточност на лидера.

Ранените също са повече. Броят им през първото полугодие на 2017 година е 139, или с 6 повече спрямо предходната година.

Общият брой на злополуките като цяло е по-нисък със 73. Като съществени предпоставки за случаите на пътя основен контрольор Гешев уточни неприятната дисциплинираност, превишената скорост, ръководство след приложимост на алкохол, подценяване на умората или прекомерно високо самочувствие, слаба подготовка.

Съгласно одобрения проект на Сектор "Пътна полиция " възстановяване сигурността на придвижването в района през второто полугодие, на база всекидневен разбор, се актуализират и разстановят нарядите на пътния надзор, всекидневно наличие на чиновници в сектори с централизация на произшествия и интензивно натоварените такива, полицейски интервенции за надзор посредством замяна на територии сред прилежащи районни ръководства и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР