Влошената ситуация в германския производствен сектор бута икономиката все по-близо

...
Влошената ситуация в германския производствен сектор бута икономиката все по-близо
Коментари Харесай

Спадът в производството тегли Германия все по-близо до рецесия

Влошената обстановка в немския индустриален бранш бута стопанската система все по-близо до криза. Предупрежденията за тежкото състояние на промишлеността не престават да се натрупват, демонстрира проучване на института Ifo.

Очакванията на бизнеса в най-голямата стопанска система на Стария континент паднаха до най-ниското си равнище за последното десетилетие, като най-мрачни са изгледите на мениджърите в промишлеността.

Според Ifo, " има единствено една посока: надолу ".

В понеделник отчет сподели, че заетостта на заводите понижава с най-бърз ритъм за последните 10 години. Ориентираната към износа стопанска система поема удари по няколко фронта, в това число закъснение на международната стопанска система и комерсиалното напрежение до проблеми в основната за нея автомобилна промишленост.

SAF Holland, която създава елементи за камиони край Франкфурт, съобщи във вторник, че продажбите ѝ най-вероятно ще паднат тази година поради влошаващите се стопански условия в Европа, Китай и Индия.

Непрестанните неприятни стопански вести смъкнаха еврото под $1,10 - до най-ниското му равнище от средата на 2017 година

Макар стопанската система на Германия да се свива през второто тримесечие, към момента има аргументи за вяра. Безработицата е на рекордно ниско равнище, а бранш услуги продължава да пораства. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР