Влошаващата се хуманитарна криза в Газа предизвиква осъждане от световните

...
Влошаващата се хуманитарна криза в Газа предизвиква осъждане от световните
Коментари Харесай

Израел се съпротивлява на призивите на ООН за прекратяване на огъня, тъй като Хамас казва, че броят на жертвите в Газа расте рязко

Влошаващата се филантропична рецесия в Газа провокира наказание от международните водачи.

Антонио Гутериш, генералният секретар на Организация на обединените нации, прикани за неотложно филантропично преустановяване на огъня във войната Израел-Хамас. Той осъди кланетата, осъществени от бойци на Хамас в Израел на 7 октомври, само че също по този начин сподели: „ Тези ужасяващи офанзиви не могат да оправдаят груповото наказване на палестинския народ. “

Въпреки апела, Израел продължава своите бомбардировъчна акция на палестинската територия, ръководена от Хамас, и вероятността за израелска сухопътна инвазия в Газа към момента се обрисува. Посланикът на Израел в Организация на обединените нации също прикани Гутериш да подаде оставка във вторник, откакто той прикани за преустановяване на огъня.

В сряда Гутериш отхвърли „ неправилни тълкувания “ на изказването си от вторник.

„ Шокиран съм от неправилното показване на някои от моите вчерашни изказвания в Съвета за сигурност, като че ли, като че ли извинявам терористични актове на Хамас “, сподели той. „ Това е погрешно. Беше тъкмо противоположното. “

„ Осъдих недвусмислено ужасяващите и невиждани актове на гнет от 7 октомври на Хамас в Израел “, сподели той в сряда, повтаряйки забележките, които направи предходния ден. „ Нищо не може да оправдае умишленото ликвидиране, пострадване и похищение на цивилни – или изстрелването на ракети против цивилни цели. “

Повече от 700 души са били убити при израелски въздушни удари в Газа единствено за 24 часа във вторник, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето. Ако е тъкмо, това би бил най-смъртоносният ден в Газа от началото на войната.

С повишаването на разрушенията здравната рецесия се задълбочава, като Организация на обединените нации споделя, че една трета от лечебните заведения са спрели да действат — заради инфраструктурни проблеми щета или липса на гориво за генератори. Останалите медицински заведения, като болница „ Ал Насър “, са претрупани.

Един татко, обезпокоен от пострадването на сина си, сложи под въпрос обосновката зад въздушните удари, които са наранили и умъртвили цивилни. Младо момиче сподели, че майка й е била смазана от камъни.

В отделението за интензивно лекуване на новородени в болница Ал Шифа лекарите също предизвестяват за дефицит на гориво. Казват, че без електричество доста от дребните им пациенти биха умрели.

Осем камиона, пренасящи филантропична помощ, стигнаха до Газа във вторник от Египет, носейки вода, храна и медикаменти, само че не и гориво. Без гориво организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци съобщи, че интервенциите й ще бъдат принудени да спрат в сряда вечерта.

Израел твърди, че има гориво в Газа, публикувайки въздушни изображения на резервоари, за които се твърди, че са цялостни с над 100 000 галона.

Израелски боен представител сподели: „ Оставете Хамас да достави още веднъж горивото за лечебните заведения и бедните поданици. Светът би трябвало да го изиска от Хамас. “

Съединените щати упорстват горивото да влезе в линията Газа, само че споделят, че схващат опасенията на Израел, че Хамас може да вземе горивото и да го употребява за личните си цели.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР