Влошава се мнението на българите за общата икономическа ситуация у

...
Влошава се мнението на българите за общата икономическа ситуация у
Коментари Харесай

Влошава се мнението на българите за общата икономическа ситуация у нас

Влошава се мнението на българите за общата икономическа обстановка у нас. През юли 2018 година общият индикатор на доверие на потребителите понижава с 0.6 пункта по отношение на нивото си отпреди три месеца, което се дължи напълно на намаленото доверие измежду популацията в селата, оповестяват от Националния статистически институт (НСИ).

Мненията на потребителите за развиването на общата икономическа обстановка в страната през последните дванадесет месеца, както и упованията им за идващите дванадесет месеца, са леко влошени спрямо предходното наблюдаване. По-резервирани спрямо април са и оценките и упованията им по отношение на измененията във финансовото положение на техните семейства.

Оценките за изменението на потребителските цени през последните дванадесет месеца също са по-неблагоприятни по отношение на мненията, изразени три месеца по-рано. Същевременно и инфлационните упования за идващите дванадесет месеца се ускоряват, вследствие на което балансовият индикатор се покачва с 9.4 пункта.

По отношение на безработицата в страната през идващите дванадесет месеца прогнозите на живеещите в градовете се изместват към опазване или нищожно понижение, до момента в който упованията на популацията в селата са тя да се усилва с умерено движение .

През юли анкетата записва известно усъвършенстване на общата оценка на актуалната обстановка да се вършат разноски за покупка на предмети за дълготрайна приложимост, като и желанията на потребителите да правят такива разноски през идващите дванадесет месеца остават удобни. Малко по-позитивна е и настройката на градското население във връзка с осъществяването на разноски за „ покупка на кола “ през идващите дванадесет месеца.

Редактор: Румен Скрински
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР