Влизането в Шенген е държавна цел и всички трябва да

...
Влизането в Шенген е държавна цел и всички трябва да
Коментари Харесай

Кючюк: Влизането на България в Шенген е държавна цел

" Влизането в Шенген е държавна цел и всички би трябвало да създадем по този начин, че България да влезе в шенгенското пространство, тъй като това ще спре стигматизирането на българските жители. Това съобщи пред Българска национална телевизия Илхан Кючук, евродепутат от " Обнови Европа " /ДПС.


" Ние сме пълноправни членки, а с контракта, който сме подписали, сме поели уговорката да бъдем част от това пространство. Оттук нататък идват съответните стъпки и дейности, които би трябвало да бъдат изпълнени ", акцентира той.

Един от огромните пропуски съгласно Кючюк, е, че сме пропуснали да споделяме с обществата на тези страни, да им дадем нашите послания и нашите отговори, а вместо това е навлязъл популизмът.

" Освен обединяването, което би трябвало да създадем като консолидирана българска позиция, второто деяние, което е безусловно наложително, е Румъния да бъде привлечена на страната на България ", сподели той.

Две дати са доста тежащи в актуалната българска история - едната е 1989 година - огромното очакване за независимост и разцвет, а втората е 2007 година - също толкоз предстояща за независимост и разцвет, само че свободата и упованията ни натоварват с отговорност, която би трябвало да можем да понесем, разяснява евродепутатът.

" Къде желае да бъде България значително зависи от самата България. Дали желаеме да седим на последния чин и непрекъснато да задаваме неуместните въпроси или желаеме да бъдем на първия чин и да водим европейските процеси. Това е извънредно българско решение. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР