Влизането в Гърция при Кулата е не просто затруднено, а

...
Влизането в Гърция при Кулата е не просто затруднено, а
Коментари Харесай

Преминаването през Кулата е почти блокирано заради проблеми от гръцка страна

Влизането в Гърция при Кулата е не просто затруднено, а даже изцяло блокирано, алармира четец на " Дневник ". Той прецизира, че се намира на 3-4 километра от границата, а за съвсем три часа колоната се е придвижила с по-малко от километър. Читателят прецизира, че няма опция и за връщане в посока България, тъй като обръщането на автомагистралата е невероятно. Със стоплянето на времето напрежението евентуално ще ескалира.

Говорителят на " Гранична полиция " Лора Любенова удостовери, че трафикът в посока към Гърция е претрупан както на ГКПП-Кулата, по този начин и на Маказа. На Кулата колоната от леки коли към 12 часа е 5 километра, а при товарните коли е 10 километра.

От Министерство на вътрешните работи предложиха потреблението на останалите пунктове на българо-гръцката граница - Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден, Маказа, Капитан Петко челник и Ивайловград.

Забавянето идвало от няколко фактора. Най-сериозният е, че до момента в който от българска страна има 10 гранични чиновници, от гръцка те са трима. " Поставили сме въпроса пред контактния център ", добави Любенова.
Тя заяви още, че колоната върви постепенно и тъй като се ревизират данните на всички пътуващи, като постоянно се инспектират и багажниците на колите.

Забавяне имало и поради обстоятелството, че на всички сръбски жители се записват данни за адреса и телефона за връзка в Гърция, сподели още от Лора Любенова. На част от тях се правили и проби за ковид.

Изискването за влизащите в Гърция българи и жители на Европейски Съюз да подлежат на карантина отпадна в понеделник и трафикът към страната се ускори фрапантно. Дълга колона на Кулата имаше и през вчерашния ден, само че по сведения на очевидци, тя се е движила много по-бързо, поради основана добра организация от двете страни на границата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР