„Влизането на България в Еврозоната е тема, по която има

...
„Влизането на България в Еврозоната е тема, по която има
Коментари Харесай

Борисов: До една година влизаме в чакалнята на Еврозоната


„ Влизането на България в Еврозоната е тематика, по която има две отзиви. Всичко зависи обаче от политическата класа и стабилността на страната. България не съставлява риск за Европа.
Имаме голям доста добър златен запас в Българска народна банка. Имаме доста постоянен фискален запас, в тройката на Европа сме по външен дълг и с нулевите дефицити даваме опция за една финансова непоклатимост “, съобщи на полемиката „ България в еврозоната. Икономическа логичност против митовете “, проведена от водача на ПЕС Сергей Станишев и Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и ръководител на Европейското интернационално придвижване, министър председателят Бойко Борисов.
Той отвори скоба по време на изявлението си за Еврозоната и изрази възмущението си, че БНР има 4 оркестъра. „ Извинявайте, 4 оркестъра. Аз през вчерашния ден разбрах това. Не знаех, че това е работата на БНР. Ами има си способи да се устоят, то и Министерство на вътрешните работи и гвардейците имат оркестри, да си вършат концерти, да си продават билети “, съобщи той.
„ В рамките на месец ще получим пътна карта, ще проведем тихи договаряния, знаете, че банкерите не обичат шума и съм оптимист, че в границите на година може да се поздравим. В рамките на месец няма обаче по какъв начин да стане. Иска ми се, само че няма да стане. Знаете, че има доста страхове в Европа сега “, съобщи Бойко Борисов.
Той изясни какво съставлява тази пътна карта. По думите му, в картата се изяснява, че като тръгнем по пътя, ще го приключим и има в нея периоди и критерии. "Предварително се оправдавам на Марио Драги и ЕЦБ, че осветлихме малко тематиката ", съобщи министър председателят.
"Днес обаче с сътрудниците от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи демонстрирахме, че имаме консенсус по значимите тематики за България ", означи Бойко Борисов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР