Влизаме в положение на ситуацията и наблюдаваме диалога с Европейската

...
Влизаме в положение на ситуацията и наблюдаваме диалога с Европейската
Коментари Харесай

България влиза в положение на Полша в спора ѝ с Брюксел

Влизаме в състояние на обстановката и следим разговора с Европейската комисия (ЕК). Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева във връзка със задействаната от Европейска комисия наказателна процедура по член 7 от Лисабонския контракт във връзка с правосъдната промяна в Полша.

Захариева направи изказване след среща с полския министър на външните работи Яцек Чапутович. Тя увери, че са набелязали с сътрудника си продължаващи диалози дружно с Европейска комисия, Европейския съвет и страните членк и.

" Много се надявам да стигнем до добър излаз в тази обстановка ", разяснява Захариева. Дипломат номер едно добави, че гледаме доброжелателно и независимо по въпроса с процедурата. Тя приветства проекта за срещи и диалози, показан от полския ѝ сътрудник.

 Полша: Няма да се поддадем на натиска на Европейски Съюз
Полша: Няма да се поддадем на натиска на Европейски Съюз

Юнкер и Моравецки разискаха противоречивите правосъдни промени

Чапутович от своя страна съобщи: " Обсъдихме хронологията и това, което ни чака във връзка с член 7. Представих предварителната позиция на Полша по този въпрос. Скоро тя ще бъде предоставена в писмен тип на председателството на комисията на съвета ", увери Чапутович и добави: " Полша разчита на разговор в тази област. ". Той разяснява, че след диалозите в София, предстоят такива и в Германия.

Външният министър на Полша акцентира, че страната му чака включването в разговора на Съда на Европейския съюз , който е институцията, която по европейското право дава отговор за тези въпроси.

Чапутович съобщи, че Полша поддържа целите на България за развиване на връзките с Европейски Съюз . Външният министър на Полша е поканил Захариева на посещаване.

 Доналд Туск просълзи българите Обновена
Доналд Туск просълзи българите

Председателят на Европейския съвет разплака българите с " Отечество общително "

Тя от своя страна напомни, че изявлението на един поляк - Доналд Туск, е разплакало милиони българи по време на церемонията по откриването на председателството. Тази година се навършват 100 години от установяването на другарски взаимоотношения сред България и Полша .

Захариева акцентира, че с изключение на двустранните връзки е бил разискван и европейският дневен ред - общата отбранителна политика, кохезионна политика - тематики, по които се чака страната ни като ръководител да завърши сполучливо досиетата по разработваните от Съвета на Европа политики.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР