Влиза в сила заповедта на кмета Иван Кадев за временна

...
Влиза в сила заповедта на кмета Иван Кадев за временна
Коментари Харесай

Въведоха временна забрана за движение на коли от местността „Шилигарника“ до хижа „Вихрен“

Влиза в действие заповедта на кмета Иван Кадев за краткотрайна възбрана за придвижване на коли по част от пътя.Банско - хижа „ Вихрен “, а точно - по правата от околност " Шилигарника " - първи паркинг - до хижа „ Вихрен “ , оповестиха от Общината.

Ограничението важи от 19 юли до 15 септември - в часовия период от 8:00 до 16:00 часа.  Мотивите за решението са свързани с изключителната натовареност на частта от четвъртокласния общински път, като през часовия период, в които се вкарва възбраната, минават голям брой пътни транспортни средства, групи от пешеходци, туристи и велосипедисти.

При скупчването на голям брой транспортни средства и преминаващи туристи в сектора се основават действителни предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в придвижването и за пораждане на пътнотранспортни катастрофи, предава Българска телеграфна агенция.

В нея е маркирано още, че в пътния сектор, който се намира в Национален парк „ Пирин “, се образуват и тапи, които попречват възможния достъп на коли на Спешна здравна помощ и други профилирани коли, при положение на потребност при случай на пътя или в планината. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР