Влиятелните синдикати на Volkswagen (VW) обещаха да блокират плана на

...
Влиятелните синдикати на Volkswagen (VW) обещаха да блокират плана на
Коментари Харесай

Синдикати на VW заплашват да блокират строежа на завод в Турция

Влиятелните синдикати на Volkswagen (VW) дадоха обещание да блокират проекта на автомобилния производител за градеж на нов цех в Турция, до момента в който насилието, провокирано от офанзивата на Анкара в прилежаща Сирия, не бъде прекъснато.

„ Искам да кажа това доста ясно: представители на синдикатите ще отхвърлят (да дадат) утвърждение, до момента в който Турция се пробва да реализира политическите си цели с война и принуждение “, съобщи ръководителят на световния работен съвет на компанията Бернд Остерлох, който е и член на Надзорния съвет, представен от Bloomberg.

Най-големият автомобилопроизводител в света замрази плана си предишния месец, откакто напрежението в Близкия изток ескалира след отдръпването на американски сили от Сирия.

Ходът на Вашингтон отвори път за това турски сили да стартират интервенция в северните елементи на страната, принуждавайки оттова да се изтласкат кюрдските милиции, които направляваха пограничната територия.

Заводът на стойност 1,3 милиарда евро, плануван в Турция, ще може да създава към 300 000 автомобила годишно и съставлява опция за компанията да разрасне бизнеса си в Турция и Близкия изток.

Също по този начин планът е от основно значение за Анкара, защото ще е сигнал, че страната продължава да притегля огромни задгранични вложения след нестабилния си стопански интервал и последвалата го криза.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР