Влиянието на физическите упражнения върху обмяната на веществата е много

...
Влиянието на физическите упражнения върху обмяната на веществата е много
Коментари Харесай

Силата на физическите упражнения е ключов фактор за ускоряване на метаболизма

Влиянието на физическите извършения върху обмяната на веществата е доста по-голямо, в сравнение с се считаше до момента, настояват австралийски учени след поредност от опити със здрави хора. По-специално, открито е, че силата на физическите извършения е основен фактор за стимулиране на метаболизма. Това е първото проучване, при което учените са съумели да дефинират резултата от физическите извършения измежду хора с съвсем идентични изходни данни.

Учените са анализирали метаболитните резултати от упражненията и освен това с огромна акуратност са направлявали разликите сред участниците във връзка с храненето, равнищата на стрес, продължителността на съня и работата. Трудно е да се слагат хора в строго следени пробни условия, по тази причина австралийските учени се обръщат към армията, с цел да следят измененията в здравето на новобранците, чиито възраст, тегло, изходна физическа форма, диета, хранене и интензивност денем са съгласувани.

В опита, за който написа EurekAlert, вземат участие 52 души. Младежите в продължение на 80 дни изпълнявали стратегия от аеробни и силови извършения, след което учените оценили параметрите на кръвта, а точно към 200 метаболита, които се отделят при превръщането на храната в сила.

Промените в редица метаболити се оказаха обилни.

Първо, учените откриват, че тренираните мускули употребяват доста повече гориво, в това число мазнини, в сравнение с преди. След това те са документирали незнайни до момента промени в червата, факторите на кръвосъсирване и продуктите на разграждане на протеини, които усъвършенстват кръвообращението.

„ Резултатите демонстрират, че метаболитните промени в отговор на тренировките са доста по-значими, в сравнение с се смяташе до момента “, разясняват създателите. Това уголемява разбирането за метаболитните изгоди от спорта.

Изследователите стигат до заключението, че силата на физическите извършения е от основно значение за стимулиране на метаболизма в допълнение към позитивния резултат върху кръвното налягане, сърдечната периодичност, както и върху физическата форма и здравословното телесно тегло.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР