“Властта закъсня с действията си срещу “Възраждане и резултатите ги

...
“Властта закъсня с действията си срещу “Възраждане и резултатите ги
Коментари Харесай

Кремена Кунева по Дарик: “Възраждане” използва групи хора като камикадзета

“Властта закъсня с дейностите си против “Възраждане ” и резултатите ги виждаме към този момент по улиците. Във всяка демократична страна сходен тип дейности и режими са неразрешени в самата Констутуция. И това не е инцидентно, тъй като по този метод, сякаш безобидно, се построяват едни от най-страшните режими, които историята помни. Друг е въпросът дали България помни ”. Това съобщи в “Кой приказва ” по Дарик радио Кремена Кунева, политик, някогашен народен представител от гражданската квота на Демократична България.

Тя изясни, че за служебните държавни управления очевидно оправянето с “Възраждане ” не е било необходимо и позволи, че е допустимо да е било в синхрон с политиката за делене на обществото. “Защото такова общества се управляват по-силно. Насятата ненавист може да се употребява за разнообразни цели ”, посочи Кунева.

“Какво чакаме - първото същинско принуждение, първото същинско ликвидиране по улиците? Призивите на такова високо равнище, в това число от трибуната на Народно събрание и от национални медии, подклаждат една част от обществото. Която част сега очевидно не може да отсее истината и неистината и къде свършва свободата на словото. Тези групи хора се употребяват от водачите на “Възраждане ”, с цел да бъдат техните камикадзета ”, съобщи ексдепутатът.

Кунева е уверена, че Костадинов и неговата група надали имат смелостта да вършат сходен тип дейности, за каквито настройват електората си.

“Хората не би трябвало да генерират ненавист един към различен, тъй като тя ще възпламени доста елементарно насилието ”, счита политикът. И акцентира, че всяка политическа мощ се пробва да вземе от обстановката каквото може.

“Отвратена съм, че партия като ГЕРБ, която носи своите тежести поради големи подозрения за корупция, само че се подрежда като демократична партия… Как е допустимо водачът й да каже, че не вижда нищо неприятно в партия “Възраждане ” и в това, в което тя се е трансформирала ”, разяснява Кунева.

Тя напомни, че преди 10 години, да вземем за пример, когато имаше сходни с апелите на Костадинов от страна на Волен Сидеров, нямаше война в Украйна, “а в този момент имаме меката почва за сериозното развиване на античовешки идеологии… Добре е хората да четат малко повече, да се срещнат по какъв начин се ражда нацизмът, по какъв начин стартира във време, в което хората са били в софтуерен и интелектуален прогрес ”.

“Защо не видяхме конференция на институциите, която да покаже, че има силата да отбрани хората, искащи да се движат свободно и да гледат филм ”, попита Кунева.

Относно експанзията, на която бяха подложени хора във Варна, които се пробваха да гледат кино лентата “Близо ”, Кунева сподели, че реакцията на страната е ”абсолютно подценяване на обстановката е и некомпетентност на съответния министър по какъв начин да реагира. И в последна сметка свободните хора не можаха да гледат филм ”.

Според нея ДАНС неотложно би трябвало да стартира провекрки, “да забележим един формален брифинг на съответните органи, да кажат какво ще подхващат, да забележим, че има институции, които пазят нашата страна ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР